Sözde soykırımdan 2 ödül

Güncelleme Tarihi:

Sözde soykırımdan 2 ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 01:17

AMERİKAN Türk Dernekleri Kurulu’nun (ATAA) bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Amerikan Türk Konferansı’nda İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e ‘sözde Ermeni soykırımıyla mücadelesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) İsviçre’ye karşı kazanmış olduğu davadan ötürü’ ödül verildi.

Haberin Devamı

Perinçek’in oğlu araştırmacı Mehmet Perinçek de ‘sözde soykırımla ilgili yapmış olduğu araştırmalar ve önemli katkılarından ötürü’ ödüle layık görüldü.

LINCOLN DEVRİMCİ GELENEĞİ

Ergenekon davasından ötürü yurtdışına çıkış yasağı bulunan Doğu Perinçek’in ödülünü, eşi Şule Perinçek alırken, Doğu Perinçek’in toplantıya yolladığı mesaj okundu. Perinçek mesajında şunları söyledi: “AİHM, bu kararıyla Avrupa uygarlığının temelindeki hakikate bağlılık, hukukun üstünlüğü ve insanlık değerlerini canlandırmıştır. Ermeni soykırımı suçlaması, 1. Dünya Savaşı’nda milletimize bir psikolojik harekât teması olarak yöneltildi. Biz Türk milleti, vatanımızı savunduk ve emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını bu tür suçlamaları da göğüsleyerek kazandık. Bugün de aynı psikolojik harekât yine emperyalist merkezlerden Türkiyemizi bölme planı çerçevesi içinde yürütülmektedir. Burada hakikati savunmak bütün insanlığın sorunudur. Türkiyemiz, bugün bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve birliğine yönelen dış ve iç tehditleri göğüslemektedir. Bu mücadelede Washington, Lincoln ve Rooseveltlerin bağımsızlıkçı ve demokratik devrimci geleneklerine bağlı ABD halkının dayanışmasına güveniyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!