GeriSeyahat 5 gizli Avrupa köyü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
5 gizli Avrupa köyü

5 gizli Avrupa köyü

Avrupa’nın büyük kentlerinden, ışıklı caddelerinden, lüks mağazalarından, hareketli yaşantısından biraz uzaklaşıp köylerini keşfetmeye ne dersiniz? İşte Eski Kıta’nın gizli kalmış beş sevimli köyü....

Aristi, Yunanistan
Ülkenin batısında, az keşfedilmiş dağlık Epir Bölgesi’nde, Hanya kasabasına 48 kilometre mesafede yer alan Aristi köyü, civardaki Vikos ve Aoos kanyonlarını keşfe çıkmak için ideal bir hareket noktası. Papigo, Ano Pedina, Dilofo, Monodendri, Bourazani ve Mastorohoria of Konitsa gibi birbirinden güzel 48 köyü içine alan Zagori Bölgesi, sadece orijinal mimarisini korumakla kalmamış; yöredeki giyim kuşam, dans ve müzik geleneklerini de yaşatmayı başarmış.
+
SEVDİK
Aristi Mountain Resort (www.aristi.eu) taş evlere dağılmış 18 odasıyla, köyün yamaçlarından birinde, doğanın içinde kaybolmuş harika bir konaklama mekânı.


Cochem, Almanya
Ren Bölgesi, Almanya’nın en bilinen şaraplık üzüm bölgesidir. Ancak Moselle Vadisi’nin bir bölümü vardır ki şarap erbapları, özellikle de burada üretilen beyaz sek Riesling şarabının tutkunları arasında bir sır gibi gizli tutulur. Nehrin kıvrıldığı bir noktada kurulmuş Cochem, neo-gotik stilde yapılmış bir Reichsburg şatosunun hakim olduğu bir ortaçağ kasabası. Şato ilk olarak 11. yüzyılda yapılmış, ancak 1689’da yıkılmış ve 1868’de yeniden inşa edilmiş. Kasabayı çevreleyen tepeler, 485 hektarlık taraçalı üzüm bağlarıyla dolu. Çoğu bağ evinde şarap turları ve tadımları da yapılıyor.
+
SEVDİK
Moselromantik Hotel Kessler Meyer (12 Am Reilsbach; 49-2671/4600) harika manzaralarıyla hoş bir konaklama adresi.

Giethoorn, Hollanda
Giethoorn, sokakların ve caddelerin yerine nehirler ve kanalların olduğu, 13. yüzyıldan kalma bir kasaba. Yoğun saatlerde karşılaşacağınız tek trafik, köylülerin koyunlarını yeşil çayırlara otlatmaya götürmek için bindikleri itme botları olacak. Popüler bir Hollanda filmi olan Fanfare, 1958’de burada çekilmiş. Sanki kasaba da filmin canlı, hareketli, dost canlısı sıcak ruhunu yansıtmak ve yaşatmak için yapılmış gibi duruyor. Burada evlerin çok geniş bahçeleri var ve mevsiminde her birinden sarı, beyaz, pembe laleler fışkırıyor; kanaldan tekneleriyle geçen herkes mutlaka komşularına el sallayıp selam veriyor.
+
SEVDİK
Zwaantje (37 Hylkemaweg; 31-644/070-034) burada tercih edebileceğiniz bir konaklama alternatifi.


Castagneto Carducci, İtalya

Paparazzilerden kaçan ve otantik bir Toskana kasabası arayan ünlülerin sığınağı Castagneto Carducci, yaklaşık 1000 yılından bugüne ulaşan bir kasaba. Bir tepeye kurulmuş olan sevimli Castagneto Carducci, denize kadar inen tepelerinde geniş üzüm bağları barındırıyor. Kont Gaddo della Gherardesca’nın özel malikânesi; şu ana dek Naomi Campbell, Dalai Lama’nın kız kardeşi Jetsun Pema ve York Düşesi Sarah Ferguson gibi isimleri ağırlamış. Castagneto Carducci, aynı zamanda ödüllü Sassicaia şaraplarının da anavatanı. 1900’lerden itibaren atölyede terziler tarafından dikilen kadife av ceketleri ve yün paltolar da yine kasabaya özgü hoş detaylardan.
+
SEVDİK
Bir aile işletmesi olan Hotel Bambolo (31 Via del Bambolo; 39-0565/775-206) sıcak bir konaklama isteyenler için.

Castle Combe, İngiltere
Cotswolds’da yeşil bir vadiye konuşlanmış olan Castle Combe, bir zamanlar çok önemli bir kumaş ticareti merkeziydi. 14. yüzyıldan kalan ve bugün otel olarak hizmet veren bir evin yanı sıra, burada alabalıkların geçtiği bir nehrin kıyısına inşa edilmiş taştan kulübelerden başka pek bir yerleşim yok. Londra’nın 135 kilometre batısında yer alan bu kasabada 16. yüzyıldan bu yana baharlarda yapılan halk dansı morris’i canlı izleme fırsatı bulabilirsiniz.
+
SEVDİK
Manor House Hotel (Castle Combe; 44-1249/782-206) konaklamak için not edebileceğiniz bir adres.

False