17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası'nın ardından

Güncelleme Tarihi:

17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupasının ardından
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 09:26

Yıldız Kızlar Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Şahin, büyükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde kürsüde yer almaya başladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Şahin, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Antalya Süleyman Evcimen Spor Salonu'nda düzenlenen 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası'nın ardından yaptığı açıklamada, turnuvanın başarılı geçtiğini, yıldız kızlar kategorisinde takım olarak 2 altın, 5 gümüş, 13 bronz alarak birinci olduklarını söyledi.

Türkiye'de bayanların güreşe ilgisinin her geçen gün arttığına dikkati çeken Şahin, "Güreşte tam istenilen düzeyde değiliz, birtakım sıkıntılarımız var. Sıkıntılarımız giderildikçe, ilgi de her geçen gün artıyor. Bu da madalyaya yansıyor. Büyükler, gençler ve yıldızlarda artık kürsüde yer almaya başladık" diye konuştu.

Mini Avrupa Şampiyonası

Yıldız Grekoromen Milli Takım Teknik Direktörü Akif Cambaş ise mini bir Avrupa Şampiyonası geçirdiklerini anlattı. Turnuvada 3 altın, 2 gümüş ve 8 bronz alarak takım sıralamasında birinci olduklarını ifade eden Cambaş, "Sporcularımız iyi mücadele etti. Bazıları heyecanlarına yenik düştü. İstediğimiz sonuçları alamadık ama takım sıralamasında birinci olduk" şeklinde konuştu.

Cambaş, 5-11 Mayıs'ta düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için ay sonunda kampa gireceklerini belirterek, şampiyonadan Türkiye'ye altın madalyalar getirmek istediklerini aktardı. Son zamanlarda bölgelerde antrenörlerin ve federasyonun ilgilenmesi sonucunda altyapıdaki lisanslı sporcuların da artığını dile getiren Cambaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de çok cevher sporcular var, yeter ki çalışmalara devam edilsin. Ata sporumuz fazlasıyla gelişerek devam ediyor. 2020'de olimpiyatlarda 3-4 altın madalya alabilecek seviyeye geleceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!