Kolları olmayan engelli yüzücünün azmi

Güncelleme Tarihi:

Kolları olmayan engelli yüzücünün azmi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 16:28

Doğuştan kolları ve ayakları olmayan Hamit Demir, protez firmasının yönlendirmesiyle yüzme sporuna başladı. Yurt içinde 2010'dan beri 4 branşta katıldığı yarışların tamamında madalya kazanan Demir, başarısını yurt dışına taşımak istiyor: "İlk kez katılacağım Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalya kazanmak istiyorum."

Haberin Devamı

Doğuştan kolları ve ayakları olmayan 22 yaşındaki Hamit Demir, protez firmasının yönlendirmesiyle başladığı yüzme sporunda kendini geliştirerek, Türkiye'de 4 farklı branşta katıldığıyarışlarda çok sayıda derece elde etti. Demir, ilk kez katılacağı 2014 Avrupa Şampiyonası'nda, altın madalya almayı hedefliyor.

"Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor" Projesi eğitim programı için Kayseri'ye gelen Demir, 3-10 Ağustos tarihlerinde yapılacak Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarına devam ettiğini söyledi.
Doğuştan kolları ve ayakları olmayan Demir, engeline rağmen azimle çalışarak, bugünlere geldiğini belirtti. Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi olduğunu anlatan Demir, okul dönemlerinde günde 2 saat, turnuva dönemlerinde ise yaklaşık 4 saat yüzdüğünü dile getirdi.

Haberin Devamı

50 MADALYA KAZANDI

Yüzmeyi çok sevdiğini ifade eden Demir, "Kendime güveniyorum. 3-10 Ağustos'ta Hollanda'da Avrupa Şampiyonası var. Çok iyi hazırlanıyorum. İlk kez Avrupa'da büyük bir yarışmaya katılacağım. Orada kazanacağım madalya Türkiye'de engelli sporcuların büyük başarılar gösterebileceğine örnek olacak" diye konuştu.Türkiye'de 2010'dan bu yana katıldığı tüm branşlarda madalya aldığını belirten Demir, "Serbest, sırtüstü, kurbağalama ve karışıkta 50 madalya kazandım. İnşallah bu başarıları uluslararası alana taşımak istiyorum. Hedefim dünya çapında şampiyonluklar yaşamak. Gücümüzü dünyaya kanıtlamak istiyorum" şeklinde konuştu.

PROTEZ FİRMASININ TAVSİYESİYLE YÜZMEYE BAŞLADI

Yüzmeyle tanışmasının protez firmasının sahibinin yönlendirmesiyle olduğunu ifade eden Demir, şunları kaydetti:
"Yüzmeye ilk anlamda protezlerimi daha rahat kullanmak, hareket etmek için başlamıştım. Firma sahibimiz bana 5 yıl önce yüzebileceğimi söyledi. Ben de düşündüm ve başlamaya karar verdim. Ailem de çok şaşırdı bu sporu yapmama ama sonradan alıştılar. Ben de yüzmekten çok zevk almaya başladım. İlk başta imkansız gibi gelmesine rağmen örneklerini gördüm ve yüzme sporunu yapacağım dedim. Sonuçta yürüyebiliyorsam ve konuşabiliyorsam neden yüzemeyeyim diye düşündüm. İnsan gerçekten isteyince yapamayacağı hiçbir şey yok. Bu tüm insanlar için geçerli. Elimden gelenin en iyisini yapıp bize inananları gururlandırarak adım adım başarıya devam edeceğime inanıyorum."

Demir, engellilere, hayata küsmemelerini, özellikle yetenekli oldukları bir branşla kendilerinin geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!