İki kişiyi milyoner yaptı ama... Kendisi borçtan hapis yattı

Güncelleme Tarihi:

İki kişiyi milyoner yaptı ama... Kendisi borçtan hapis yattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 01:41

İzmir'de, sattığı biletlerle bu yıl 2 kişiyi milyoner yapan seyyar Milli Piyango bayii 46 yaşındaki Bekir Acar, kredi borcunu ödeyemeyince tutuklandı.

Haberin Devamı

Seyyar Milli Piyango bayisi Bekir Acar, geçen yılbaşında yapılan çekilişte, 50 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek bilet ile geçen 9 Nisan'daki çekilişte 2 milyon TL isabet eden çeyrek bileti sattı. Sattığı biletlerle, iki müşresinin başına talih kuşu kondu. Üç yıl önce bankadan çektiği 18 bin TL'lik kredi borcunu, zamanında ödeyemeyince 50 bin TL'ye çıktı. Bankanın, alacağını icra yoluyla tahsil etmek için girişimde bulunması ardından, trafik kazasında kaybettiği bir bacağının yerine protez takılı olan Acar hakkında, hapis cezası da kararı da çıktı. 75 günlük hapis cezası kararı kesinleşti. Geçen 5 Nisan'da eve giden Bekir Acar, İzmir Emniyet Müdürlüğü İnfaz Bürosu'ndan gelen polis memurları ile karşılaştı, cezasını çekmek üzere götürüleceğini öğrendi. Satamadığı biletleri oğluna teslim eden Acar, kesinleşen 75 günlük hapis cezasını çekmek üzere cezaevinin yolunu tuttu. Oğulunun bankayla görüşüp, krediyi yapılandırılması ve ilk taksidi ödemesi üzerine Acar, 4 gün sonra özgürlüğüne kavuştu.

Haberin Devamı

Cezaevine girerken biletleri oğluna bıraktığını anlatan Acar, şöyle dedi:
"Dört gün içeride yattım. Oğlum, teslim ettiğim biletleri satarak, bankaya borcun ilk taksidini yatırınca özgürlüğüme kavuştum. Üyesi olduğum, İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Odası da gıda yardımında bulunup, yeni bilet alıp satmam konusunda destek oldu. Borcumu ödeyemezsem yeniden cezaevine gireceğim. Benim sattığım biletten milyoner olan müşterilerimin yardım elini uzatmasını bekliyorum. Yeniden hapse girmek istemiyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!