Küçük Prens

Güncelleme Tarihi:

Küçük Prens
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 14:39

Antoine de Saint Exupery'nin dünyaca ünlü kahramanı Küçük Prens, 2013-2014 tiyatro sezonunda da seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Yazan: Antoine de Saint Exupery
Yöneten: Roberto Ciulli
Yönetmen Yardımcıları: Christine Sohn, Hümay Güldağ Belgin
Dekor ve Kostüm: Özlem Ölçeroğlu, Şebnem Ölçeroğlu
Işık: Metin Belgin, Önder Ay, Polat Niloğlu
Müzik: Gerd Posny
Kondüvit: Özlem Ölçeroğlu
Grafik Tasarım: Bâlâ Kavlakoğlu
Oyuncular: Nihat İleri, Laçin Ceylan

Saint-Exupery’nin dünyaca bilinen eseri "Küçük Prens", Türkiye’de tiyatro izleyicisinin karşısına göz alıcı bir ekiple geliyor. "Bitiyatro" ve "Theater an der Ruhr" ortak yapımı olan proje, Exupery’nin aşk, savaş ve çocukluk özlemiyle geçen hayatından esinlenmeler taşımakta ve yazarın bu ünlü eserinin yeniden okunması ve yorumlanması üzerine özel bir çalışma olarak sahnelenmektedir.

Tiyatroda farklı kültürlerin karşılıklı etkileşimini önemseyen Avrupa’nın en önemli yönetmenlerinden Roberto Ciulli’nin önderliğinde daha önce Meksika, İran, Irak ve İspanya’da sahnelenen oyunun şimdiki durağı Türkiye...

Haberin Devamı

Almanya’daki "Theater an der Ruhr"un kurucusu Roberto Ciulli’nin yönetimiyle sahnelenecek olan eser, Türkiye’de "Bitiyatro" ile izleyicilere ulaşacak. Yönetmenin Bitiyatro ekibine getirdiği öneriyle çalışmalarına başlanan yapımda; tiyatro, sinema ve televizyon izleyicisinin yakından tanıdığı Laçin Ceylan ve Nihat İleri oyuncu olarak sahnedeler.

Yapım, "Theater an der Ruhr"un 12 yıldır başarıyla sahnelenen ve ününe ün katan "Küçük Prens"in bir Türkiye versiyonu olarak yoluna devam edecek.

Çocuk edebiyatına kazandırılmış bir eser olarak bilinen Küçük Prens adlı oyunun çocuklar için değil, yetişkinler için hazırlandı.

Saint-Exupery’nin "Küçük Prens"i, tüm ülkelerde ve kültürlerde ilgi uyandırarak tüm dünya dillerine çevrilmiş bir eser... Dünya edebiyatının bu ender klasiğinin Türkiye macerası ise biraz garip...

80 öncesi ve sonrası yasaklı olan kitap, 2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın tavsiye ettiği eserler arasından çıkarılmış. Şimdiyse kitabın küçük kahramanı, kapıdan kovulan memleketimize bacadan girecek. Kendisinin de söylediği gibi: “Bu büyükler biraz tuhaf oluyor”

Haberin Devamı

Perde açılırken hep beraber mırıldanalım: "Hoşgeldin, Küçük Prens!"

Ve Saint Exupery’nin dediği gibi:

Artık büyüdünüz ve oldukça "tuhaf"sınız.
Aramayı unutmak ve gitgide "tuhaf"laşmak bir yetişkinlik hastalığıdır belki.
O zaman hatırlayalım: “Yalnız çocuklar ne aradıklarını bilirler.”

Proje: Bitiyaro ve Theater an der Ruhr ortak yapımı
Süre: 1 saat 20 dakika

18 Nisan 2014 20:30
Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi, İstanbul

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!