10 bin fidanı toprakla buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

10 bin fidanı toprakla buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 01:02

Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GÜBRETAŞ), ÇEKÜD işbirliği ile GÜBRETAŞ Hatıra Ormanı’nda 10 bin fidanı toprakla buluşturdu. İstanbul Çekmeköy’de düzenlenen fidan dikim törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Törende konuşan GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, dikilen her fidanın gelecek nesiller için bir mektup niteliği taşıdığını söyledi. Son yıllarda yatırımlarını sosyal sorumluluk projeleriyle desteklediklerinin altını çizen Kutlu, “Kurulduğumuz tarihten bu yana her zaman Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yerimizi korurken, özellikle son 10 yıldaki atılımlarımızla sektörün uluslararası oyuncularından biri olma yolunda adımlar attık” dedi.

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta ise, törende yaptığı konuşmada, “Bu fidanlar kök saldıkça büyüyecek, ülkemizle birlikte büyüyecek. Bu topraklardan aldığımız gücü yine bu toprakların hizmetine sunmak hedefiyle sosyal sorumluluk alanında da sektörümüze öncülük ettik. 10 bin ağacı daha toprakla buluştururken, gelecek kuşaklara 10 bin güzel mektup daha yazdığımızı düşüneceğiz. Bu orman, hepimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de Türkiye’nin kalkınırken çevreyi koruduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Orman miktarını artıran bir ülke olmamız çok önemli. Eğer Türkiye kalkınamayan, sanayileşemeyen bir ülke olsaydı her yer yeşillik olabilirdi ve bu durumu normal karşılardık. Ancak sanayileşen, inşaatta dünya ikincisi olan, kendi tankını üreten, kendi uçağını üretmeye talip olan bir ülkenin tüm bunları yaparken çevreyi koruması ve ormanlık alanlarını artırası muazzam bir olaydır. Biz kendi kaynaklarımızla büyüyen bir ülkeyiz. Ormanlar meselesi öbek öbek gelişmiş bir mesele. Gönül ister ki sadece belli yerlerde değil, her yerde orman olsun. Bunun fiziksel olarak hemen gerçekleşemeyeceğinin farkındayım ancak uzun zaman sonra da olsa bunu başaracağımızı biliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!