Köylülere saldıran tilkiler kuduz çıktı

Güncelleme Tarihi:

Köylülere saldıran tilkiler kuduz çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 13:55

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı 3 köye inen tilkiler köylülere saldırdı. Sopalar ve küreklerle öldürülen 3 tilkinin kuduz olduğu ortaya çıktı. Saldırıyı çiziklerle atlatan 3 köylü ile ailelerine kuduz aşısı yapıldı.

Haberin Devamı


İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Yaylacık Köyü'nde oturan İmam Osman Çınar'a yaklaşık 1 ay önce evinin yakınında tilki saldırdı. Yerden aldığı sopayla kendini savunan Çınar, tilkiyi öldürdü.
Bu olaydan 4 gün sonra bu sefer ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Gedik Köyü'nde tilki saldırısı yaşandı. Köyde yaşayan kadınların çığlığı üzerine buraya yönelen 65 yaşındaki çiftçi Zeki Kumral, eline geçirdiği sopayla tilkiyi öldürdü. Son olarak ilçeye bağlı 20 kilometre uzaklıktaki Tongurlu Köyü'nde tilki saldırısı yaşandı. Köye 1 kilometre uzaklıktaki otlak alanda bulunan koyunlarını almaya gittiği sırada kendisine saldırılan tilkiyi, 42 yaşındaki Hayvancı Mehmet Ali Topal, yanında bulunan kürekle öldürdü.

Köylülere saldıran tilkiler kuduz çıktı

Haberin Devamı

Telef olan tilkiler incelenmek üzere, Ankara'ya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Veteriner Araştırma Enstütüsü labarotuvarlarına gönderildi.
Yapılan incelemede tilkilerin kuduz olduğu ortaya çıktı. Tilkilerin saldırısı sırasında vücutlarında çizikler oluştuğu öğrenilen Osman Çınar, Zeki Kumral ve Mehmet Ali Topal ile bu kişilerin ailelerine kuduz aşısı yapıldığı belirtildi. Tilkilerinin saldırdığı köylerdeki havanların da aşılandığı belirtildi. Tilkilerin kuduz olduğunun ortaya çıkması üzerine bu 3 köyde, karantina uygulanabileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!