Efsane sporcu 100 yaşında!

Güncelleme Tarihi:

Efsane sporcu 100 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 10:52

Naziler onun altın madalya hayallerini yıktı ancak Gretel Bergmann'ın hayat mücadelesine kimse engel olamadı.

Haberin Devamı

12 Nisan 1914'te dünyaya gelen Yahudi sporcu Gretel Bergmann, bugün 100. doğum gününü kutluyor. Yaşadığı zorlukları, Hitler Almanya'sını ve sadece Yahudi olduğu için 1936 Berlin Olimpiyatları'na alınmamasını dün gibi hatırlıyor.

Hitler'in iktidara gelmesiyle 1934 yılında İngiltere'ye göç eden ve ailesinin tehdit edilmesi üzerine Almanya'ya dönen Bergmann, 1936 Olimpiyat Oyunları'na kısa bir süre kala Hitler'in isteği ile milli takımdan çıkarıldığına dair bir mektup aldı. Yerine yarışan Dora Ratjen’in ise birkaç sene sonra erkek olduğu ortaya çıktı. Olimpiyat Köyü’nden sorumlu Wolfgang Fürster başarıları için önce madalya aldıktan sonra ordudan atılacağını öğrenerek intihar etti.

Bu olayların ardından 1937'de New York'a taşınan Bergmann, yarım asrı geçkin bir sürenin ardından 1999 yılında yeniden Almanya'ya döndü. Yeniden vatanına dönen Bergmann, bugün 100.yaşını kutladığı Almanya'da 2012 yılında yaşayan efsaneler arasındaki yerini alarak onur listesine girdi.

Haberin Devamı

Efsane sporcu 100 yaşında

Bergmann, geçen bir asır sonunda yaşadıklarını ise, "korkunç şeyler görmeme rağmen bugün hayatta olduğuma şaşırıyorum" ifadeleriyle anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!