Kritik kongre Aysal'ın seçim mesajıyla bitti

Güncelleme Tarihi:

Kritik kongre Aysalın seçim mesajıyla bitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 10:44

Sarı kırmızılı kulübün yaklaşık 11 saat süren olağan mali genel kurul toplantısına Başkan Ünal Aysal'ın seçim mesajları damga vurdu: 2016'dan sonra hayatımda Galatasaray yok.

Haberin Devamı

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nde gerçekleştirilen genel kurul, disiplin cezası alan üyelerin başvurularının görüşülüp ayrı ayrı karara bağlanması ve kulübün 2014 yılı bütçesinin onaylanmasıyla tamamlandı. Bağlı şirketlerin bütçelerinin yer almadığı 2014 yılı kulüp bütçesi, 138,7 milyon lira gelir, 137 milyon lira da gider olarak oy çokluğuyla kabul edildi. Genel kurulun son saatlerinde muhalifler seçim kararı alınması için çalışmalar yapsa da Başkan Ünal Aysal ve yönetim kurulu istediğin aldı.

Ünal Aysal yönetimi mali ve idari açıdan ibra edildikten ve genel kuruldan borçlanma yetkisini aldıktan sonra şok bir açıklama yaptı. Aysal, "2016'dan sonra yokum. Erken seçim kararı çıkarsa ben yokum. 2016'dan sonra hayatımda Galatasaray yok" dedi.

Galatasaray'ın Mali Kongresi'nde muhalifler seçim kararı alınması için çalışmalar yaptı. Bunu üzerine Divan Başkanı Duygun Yarsuvat, "Seçim kararını oylamaya sunmuyorum. Bu konuda kararı Galatasaray Yönetim Kurulu versin" dedi. Ancak Genel Kurul'un üyelerinin bir bölümü seçim konusunda oylama yapılması yönünde ısrarcı olunca Ünal Aysal kürsüye çıktı ve şu konuşmayı yaptı;

"Sayın genel kurul üyeleri, özür dilerim. Gerçek niyetlerimi açıklasaydım bu kadar vakit kaybetmezdik. Ben geçen sene seçim yaptım ve bu hakkımı kullandım. Artık bununla alakalı seçim talep etme hakkım yok. Benim kararım Galatasaray Kulübü'nde başkan olarak 2016'ya kadar devam edip, görevimi bırakmak. Benim hayat planlamam da Galatasaray için 2016'dan sonrası yok. Erken seçim kararı çıkarsa adayınız ben değilim. Bir fırsatı kaçırdınız ve oylama yapmadınız. Bu vesileyle yönetim kurulumuz, 2016 yılı mayıs ayına kadar hizmetinizde. Galatasaray'a hizmet etmek bir şereftir."

Bu konuşmadan sonra seçim kongrenin gündem maddesi olmaktan çıktı.

Haberin Devamı

ÜNAL AYSAL İSTEDİĞİNİ ALDI

Başkan Ünal Aysal'ın büyük önem verdiği yetki uzatımı oylaması yönetimin istediği gibi bitti. Galatasaray Kulübü'nde öğlen saatlerinde kapalı zarf usulü ile yapılması planlanan 'borçlanma ve geniş yetki' oylaması açık şekilde el kaldırma usulü ile yapıldı.

Haberin Devamı

El kaldırma usulü ile açık şekilde yapılan oylama sonucunda Başkan Ünal Aysal ve yönetim kuruluna yetki verildi. Buna göre 31 Mayıs 2016 yılına kadar bu yetkileri kullanabilecek.

O yetkiler neler?

Gayrimenkullerin temlik rehin yapılandırılması, finansman sağlanması, hisse senetlerinin satın alınması ya da satılması, rehin edilmesi, Riva arazisi satış, yetkisi.

BAŞKAN YARDIMICISI YİNE AYSAL VE YÖNETİMİ YALNIZ BIRAKTI

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve yönetim kurulu üyeleri 3 eksik dışında toplantıda hazır bulunmakta.... Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Candan Erçetin ve Euroleague Kadınlar Finalinde takıma destek verme adına Rusya'ya giden yönetim kurulu üyesi Necati Demirkol ve Aka Gündüz Özdemir dışında tam kadro idi. Candan Erçetin bir kez daha Galatasaray kulübü adına çok kritik bir toplantıda yönetim kurulu üyeleri ve Ünal Aysal'ı yalnız bıraktı

MALİ GENEL KURULDAN KARELER / GALERİ Adem KABAYEL'in objektifinden

Haberin Devamı

MALİ KONGREDEN DAKİKA DAKİKA NOTLAR

İşte gün boyu genel kurulda yaşananlar;

GALATASARAY Kulübünde yapılan Mali Kongrede Aysal'ın erken seçim sonrasında listesine almadığı eski idareciler de yoğun bir ilgisi vardı. Eski 2.başkan Ali Dürüst ve Başkan yardımcıları Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Refik Arkan ile Abdurrahim Albayrak, Celal Gürcan da toplantının başından itibaren salonda hazır bulundu Galatasaray Kulübü eski başkanları Faruk Süren ve Mehmet Cansun'da hazır bulundu.

Galatasaray Kulübünde şu anda start alan Mali Kongrede Divan Kurulu Başkanı Prof.Dr.Duygun Yarsuvat seçildi.

* ADNAN POLAT KATILMADI

Saat 10:30 itibarı ile Mali kongreye katılan genel kurul üye sayısının 586 kişi olduğu açıklandı. Galatasaray Kulübü eski başkanları Faruk Süren ve Mehmet Cansun toplantıya katılırken, Adnan Polat'ın ise eski yönetim kurulu üyeleri ve yakın dostlarının ısrarına karşın toplantıya gelmeme kararı aldığı ortaya çıktı. Polat, toplantıya katılmayacak. Adnan Polat ile Galatasaray yönetiminde görev yapan Haldun Üstünel, Cemal Özgörkey, Faruk Bil, Hakan Üstünberk, Taner Aşkın ise toplantıda hazır bulundu.

* TARTIŞMA ÇIKARAN O MADDE

...11.madde 9 Temmuz 2011'de gerçekleşen mali genel kurul 4.maddesinde görüşüp kabul edilen yetkilerin 31.05.2016 tarihine kadar uzatılması

Haberin Devamı

* O yetkiler neler:

Gayrimenkullerin temlik rehin yapılandırılması Finansman sağlanması Hisse senetlerinin satın alınması yada satılması, rehin edilmesi Riva arazisi satış, yetkisi

* AYSAL'IN İSTEDİĞİ OLDU

MALİ kongre stratejik savaş ve sürpriz bir önerge ile başladı. Başkan Ünal Aysal'ın istediği oldu. Galatasaray Kulübü eski Başkan Yardımcısı Taner Aşkın'ın 201 genel kurul üyesinin imzasıın bulunduğu toplantı gündeminde yer alan 11,12 ve 13.maddelerin kaldırılması ve 31 Mayıs'ta görüşülmesi teklifi fikir ayrılığına yol açtı.

* 201 İMZALI ÖNERGEYE YÖNETİM İTİRAZ ETTİ

Divan Başkanlığına sunulan bu önergeye Yönetim Kurulu ve Başkan Ünal Aysal, itiraz etti. Aysal için bugünkü toplantıda üyelerin kendisine vereceği yetkiler büyük önem taşıyordu. Aysal, diğer 2 maddenin başka bir zaman görüşülmesini onaylayıp, 11.maddede yönetim kuruluna sunulan yetkilerin 31.05.2016 tarihine kadar uzatılması gündeminin kaldırılmasına itiraz etti.

Haberin Devamı


* 'YETKİLERİNİ BİLMEYEN YÖNETİM BAŞARILI OLAMAZ'

Hemen söz alan Başkan Ünal Aysal " Bu gündem maddeleri birleşmeyi sağlamak ve tereddütleri ortadan kaldrımak için konulmuştur. Biz bu bakımdan bu maddeleri ekledik. Zaman açısından sıkıntı olacaksa gündemin 12 ve 13.maddeleri ayırabilirler. Bu iki konuy İtiraz etmeyeceğiz. Ancak yönetim kurulu olarak 11.madde yani Yetkiler konusunda ısrarcı olacağız. Bakın yetkilerini bilmeyen yönetim kurulu başarılı olamaz. Bugün alınacak yetkiler bir sonraki yönetim kurulu için geçerlidir. Seçim olsa dahi ortaya çıkacak olan adaylar yetkilerinin ne olduğunu bilmelidir. Bu yetkiler yeni yetkiler değildir. Bu yetki süresinin Uzatılmasını istiyoruz. Yetkiler şahıslara değil yönetimlere verilir" diyerek 11.maddenin bu toplantıda görüşülmesini istedi

* AYSAL TEKRAR SÖZ ALDI VE...

Galatasaray yönetiminin yetki konusunda 11.madde ise bir stratejik savaşa dönüştü. Aysal'ın bu sözleri üzerine Divan Kurulu Başkanlığı tek tek bu maddeleri oyladı. 12.madde üyelere genel af konusu ve 13.maddedeki Galatasaray Adası konusu oy çokluğu ile gündem maddelerinden çıkartıldı. Son olarak Galatasaray Yönetim Kurulunun ertelenmesini istemediği 11.madde oylandı. Divan Kurulu, başkan Ünal Aysal'a bu konuda oylama öncesi bir söz daha aldı. Başkan Ünal Aysal, " Biz yönetim kurulu olarak sizin talebiniz üzerine 2 maddeden vazgeçtik. Ancak tüzükteki 41.madde gereği biz bu yetki maddesinin çıkartılmasını istemiyoruz. Bu konuda mutakabamız yok. Bu madde çıkartılamaz" derken Aysal, bazı muhaliflerin ısrarı ve tepkisine sinirlendi.

Divan Kurulu başkanı Duygun Yarsuvat, 11.madde yani yetki konusunu oyladı ve Aysal'ın istediği oldu. Ve bu madde genel kurulun oy çokluğu ile gündemden çıkarılmadı

* KONSOLİDE BORÇ ALACAK FARKININ 555 MİLYON 138 BİN 860 LİRA OLDUĞU AÇIKLANDI

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nde gerçekleştirilen Galatasaray Kulübü Genel kurulu'nda faaliyet ve denetim raporları okunurken, 2013 yılı sonu itibarıyla, alacakların 597 milyon 262 bin 859 lira, borç ve yükümlülüklerin ise 1 milyar 152 milyon 401 bin 719 lira olarak gerçekleştiği aktarılarak, konsolide net borç alacak farkının ise 555 milyon 138 bin 860 lira olduğu dile getirildi. Bir önceki yılda 18,1 milyon dolar olan vadesi geçmiş borçların 23,6 milyon dolara yükseldiği görülürken, net kredi borcunun da 131 milyon dolardan 148,3 milyon dolar seviyesine çıkması dikkati çekti. Krediler karşılığında verilen toplam teminatların ise 634,1 milyon dolardan 406,2 milyon dolara gerilediği aktarıldı. Teminatlardaki gerilemenin, VakıfBank'a olan kredi borcunun kapatılması nedeniyle 244,8 milyon dolarlık teminatın serbest kalmasından kaynaklandığı vurgulandı.

* BİNDİĞİN DALI KESTİN!

Mali Kongre'de üyeler söz almaya başladı. Camianın etkili ismi Hayrettin Kozak kürsüye çıktı ve yönetime şu eleştirileri getirdi:

"Konuşmaktan bıktım, siz de dinlemekten. İki ayrı mektuptaki düşüncelere asla katılmıyorum. İki defa şampiyon olduk diye kimse seslenmesin. Bu kulüpte şu mali tablolarla başarıdan söz etmek asla söz konusu değildir. Hisse satışı, sermaye artışı, Şampiyonlar Ligi gelirleri gibi ekstra gelirlere rağmen mali yönden bu tablo var. Doları icat eden benim! Tamamen bilgi mahiyette başlatan benim. Bugün bizim borç alacak farkından başka bir yerde TL dışında bir birim görür müsünüz. İki yakan bir arala gelmez bu giderlerle. 3 yılda 1.5 milyar gelire rağmen çivi çakılmadı. Fatih Terim'i göndererek bindiğimiz dalı kestiğimiz Florya da en önemmi kademedir. Göz göre işine son verdik. İnşallah eksikliğini giderir. 3 yıl önceki rakamların aynısı sunuldu. Pamukspor gitti, Taçspor geldi!"


* ALİ KIRCA GALATASARAYLI İSE O PARAYI ALMAZ

* CANDAN ERÇETİN'İ ÖZLEDİK

Üye Nazım Durak konuşmasının sonunda salonun büyük desteği ve alkışını alan iki önemli çıkış yaptı: "Sayın Başkanım, Çandan Erçetin nerede? Kendisini göremiyoruz, özledik. Ali Kırca ise benim bildiğim ve tanıdığım kadarıyla iyi bir Galatasaraylıdır. Ancak duydum ki Galatasaray Kulübü'ne İletişim Direktörü olarak gelmiş. Üstelik de hatırı sayılır maaş alacakmış. Ali Kırca gerçekten gönülden bir Galatasaraylı ise o parayı almaz. İnsanları dinliyorum hepsi bedbah, karamsar ve perişan bir Galatasaray profili çiziyor. İnsaf edin. Herkes mali uzman olmuş rakamları istediği gibi yorumluyor. Ben böyle bir başkanın olduğu kulübün üyesi olmaktan gurur duyuyorum."

İlker Canalp: Sinan Kalpakçıoğlu'na Şampiyonlar Ligi için 320 bin Euro prim verilmiş midir? İkincisi ise işten ayrılan 4 profesyonel için 2 milyon ödendi mi? Fatih Terim'in görevine son verilmesi neden geçen sezon meydan okuduğu Kasımpaşa maçı sonrası ya da şampiyonluk sonrası yapılmadı? Terim'le sohbetinizi medyadaki bazı adamlara neden servis ettiniz? Siz, Sedat Doğan'la aynı yönetimde misiniz sayın Başkan? Uçak size ait değil sayın Başkan. Hava yolu şirketine aittir. Her uçağın düşme riski vardır. Düşmemesi için risk yönetimi ve tedbir almanız gerekir. Hava yolu şirketi saltanatla yönetilmez.

Murat Ece: Eski yöneticilerden Prof. Dr. Ahmet Özdoğan "1065 günde Ünal Aysal dönemi" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Özdoğan, Fatih Terim konusunda eleştirilerini devam ettirerek "İçimizden birinin SMS ile gitmesini içime sindiremedim" dedi. Özdoğan hazırladığı sunumla mali ve idari yönden yönetimi eleştirdi. Özetle, "Sinerji ve uyumdan uzak yönetim, sürpriz istifalar ve görevden almalar, kurumsal yolsuzluk iddiaları ve kurumsal iletişimsizlik" konularını ele aldı. Özdoğan, Aysal döneminde ödenen bonservisin 89 milyon euro olduğunu dile getirdi.


BAŞKAN ÜNAL AYSAL'I İSYAN ETTİRDİ
Üye Mehmet Şişman'in konuşması Başkan Ünal Aysal'ı isyan ettirdi. Şişman'ın, Fatih Terim'in ayrılık süreciyle ilgili olarak Ünal Aysal'ın TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile yaptığı zirvede "Bize Ocak'a kadar izin verin" dediğini iddia etmesi Aysal'ı kızdırdı. Aysal, el ve kol hareketleriyle masada öfkesini dile getirdi. Şişman, Aysal'ı yönetimini değiştirdiği için de eleştirirken, "Biz size oy verirken referans olarak Ali Dürüst'ü, Refik Arkan'ı, Adnan Öztürk'ü, Celal Gürcan'ı ve Ali Gürsoy'u aldık. Ancak onları yarı yolda bıraktınız. Kalbiniz acımadı mı? Bugün Ali Dürüst isterse büyük oyla başkan seçilir" diye konuştu.


OYLAMA KAPALI ZARF USULÜ YAPILACAK
Galatasaray'da belki de başkan Ünal Aysal ve yönetim kurulunun geleceğini belirleyecek olan kritik kararda flaş bir gelişme yaşandı. Halen devam eden toplantıda 11.madde olarak görüşülecek olan 'yetki' kararının kapalı usül oylama usulü ile yapılacağı ortaya çıktı. Ünal Aysal, az önce bu yetki oylamasına verdiği önemi şu sözlerle dile getirmişti; "Bir yönetim yetkisi bu. Seçtiğiniz yönetimi yetkilerle donatmazsanız hiçbirşey olmaz. Arabayı verip anahtarı vermezseniz olmaz. Bana yetki çıkmazsa genel kurul bunu yapacak bir yönetim seçecektir" dedi.


TANSİYON YÜKSELDİ...
Galatasaray'da Adnan Polat döneminde Başkan Yardımcısı görevi yapan Taner Aşkın'ın konuşması sırasında salonda bir anda tansiyon yükseldi.

Taner Aşkın, Ünal Aysal ve yönetimini hedef alarak, "Nankörlük yapmayın. Biz olmasak bu rakamlar konuşulmazdı" deyince salonda hava gerildi. Salonda oturan üyelerden Ayhan Yeğinsu, Aşkın'a bağırıp üzerine yürümek istedi. Yeğinsu,"Küme düşürüyordunuz bu takımı, küme" diye bağırınca Aşkın, "Bana el kol hareketi yapma" dedi.

Adnan Polat döneminde 2. Başkınlık yapan Işın Çelebi de "Dikkat edilmezse bu stat kapanır" uyarısını yaptı.


KONGREYE ARA VERİLDİ
Lutfi Kırdar Kongre Merkezinde re rarara Galatasaray sesleri... Mali kongreye Euroleague Final maçı için ara verildi. Şu anda maçın son saniyeleri yoğun tezahüratlar eşliğinde izleniyor. Kongre konuşmalari ve eleştiriler sürerken yöneticilerden Sedat Doğan, Ebru Köksal, Mehmet Cibara ve Mete Başol gizli gizli maçı izleyip sonucu da arada başkana iletmeleri dikkat çekti.


İBRA EDİLDİ...
Gaatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve yönetim kurulu, mali ve idari bakımdan ibra edildi.


AĞABEY POLAT KONGREDE
Adnan Polat'a yakin isimler ve Adnan Polat'in abisi Murat Polat kongreyi yakından takip etti. Adnan Polat'in yurt dışında olduğunu söyleyen ağabey Polat, bir ara salon dışında bulunan monitorlerde Galatasaray-Fenerbahçe kadın basket maçını izlediler. Polat'a yakın isimlerin ibra oylamalarına yakın kongreye gelmeyen isinleri telefonla arayak kongreye gelmek icin çağrı yaptikları görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!