Facebook hesabınızı kapatamazsınız!

Facebook'la ilgili pek çok haber geliyor. Bunların çoğu da gençlerin artık Facebook'u terk etmeye başladığı ve Twitter gibi alternatifleri değerlendirmeye başladığını söylüyor. Peki gerçekten de Facebook hesabınızı kapatmayı düşünüyor musunuz?

Haberin Devamı

- Öncelikle arkadaşlarınızın doğum gününü öğrenemezsiniz. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki pek çok arkadaşınızın doğum gününü Facebook olmasa hatırlamıyoruz bile.

- Peki ya etkinlikler? Arkadaşınız sizle yüzyüze paylaşmasa belki de olası etkinliklerden haberiniz bile olmayacak. Örneğin her zaman göremediğiniz bir arkadaşınızın evleniyor olması gibi...

- Arkadaşlarınızı nasıl gizlice takip edebilirsiniz ki? Sürekli durumlarını paylaşan, oraya buraya gittiğini yazan, fotoğraflarını paylaşan arkadaşlarınızı hiç mi merak etmiyorsunuz?

- Sahi eski arkadaşlarınızı veya sevgililerinizi nasıl bulacaksınız? Pek çok kişinin Twitter'dan ziyade Facebook hesabını biliyorken...

- Twitter'da 140 karaktere her şeyi sığdırmak zorunda kalmak yerine neden Facebook'ta dilediğimiz genişlikte yazmayalım?

Haberin Devamı

- Bugün için pek çok internet sitesine abone olmak için Facebook hesabınızı kullanmanız yeterli. Sadece bir tıklamayla kayıt artık mümkün. Neden Facebook yokken ayrıca kullanıcı adı, şifre gibi bilgileri oluşturmakla uğraşalım ki?

- Bir sürü fotoğrafınız var. Seyahatlere gidiyorsunuz, sevdiklerinizle fotoğraf çektiriyorsunuz. Peki bu fotoğrafları ne yapacaksınız? Arşivinizde saklamak yerine arkadaşlarınızla en kolay nerede paylaşabilirsiniz? Cevabı biliyorsunuz...

- Evet kendimize çok kızıyoruz ama Farmville'de çiftliğimizde karpuz ekerken Candy Crush'ta şekerleri ardı ardına patlatıyoruz. Bu bağımlılığı başka nerede bulabiliriz ki?

Tüm bu nedenler bile Facebook'u neden bırakamayacağınızı göstermeye yetiyor. Facebook'u arada kapatıp açan kullanıcılara ise hiç değinmeyelim.

HAFTANIN UYGULAMASI

Heartbleed açığı artık herkesin malumu. 'İnternetin en büyük güvenlik açığı' olarak da dillendirilen açık üzerine Lookout isimli şirket, Android platformunu kullanan kullanıcılar için Heartbleed Detector isimli bir uygulama geliştirdi. Uygulamayı indirdikten sonra yapmanız gereken tek şey ise beklemek. Zira uygulama açıldığında telefonunuzu taramaya başlıyor ve bu açıktan cihazınızın etkilenip etkilenmediğini gösteriyor.

Haberin Devamı

BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ

iPhone'ların Home butonuna çift tıklayarak açtığımız paneldeki uygulamaları kapatarak şarj ömrünü artırdığımızı düşünürüz. Oysa o uygulamalar sadece sizin son açtığınız uygulamaların bir listesidir; kapatsanız dahi şarj ömründe herhangi bir değişikliğe yol açmaz. Uygulamaları kapatmak için Görev Yöneticisi'ne girmeniz gerekir.

Yazarın Tüm Yazıları