Mitingleri psikiyatra izlettik

Güncelleme Tarihi:

Mitingleri psikiyatra izlettik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 02:00

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 3 ay süren yerel seçim kampanyasının püf noktalarını anlattı.

Haberin Devamı

Kampanyanın başarılı olması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 8 mitingini psikiyatri profesörüne izlettiklerini açıklayan Atalay, miting meydanlarında verilen pozitif mesajların etkili olduğunu söyledi. Atalay, şöyle konuştu: “Bir psikiyatri profesörü, Başbakan Erdoğan’ı ve Kılıçdaroğlu’nu izleyerek içerik analizi yaptı. Hangisi ne kadar pozitif ifadeler kullanıyor; plan, proje, vizyon kavramı hangisinde ne kadar geçiyor, genel olarak söylemin iyi bir analizi. Mesela Başbakanımızın konuşmasının yüzde 65’i pozitif. Ama Kılıçdaroğlu’nun söyleminin sadece yüzde 17’si pozitif. Diğerleri sadece eleştiri. Biz pozitif kampanyayı tercih ettik. Televizyon reklamlarında ilk 10 güne ‘Lafa değil icraata bakarım’ kampanyasını koyduk.

Haberin Devamı

GENEL SEÇİMDE % 50’Yİ GEÇERİZ

Paralel yapı bu partilerle çok yakın ittifak içinde çalıştı. Nerede hangisinin adayı güçlüyse zaten ona oy verdiler. Bunu açık deklare ettiler. Hem de alanda fiilen en çok çalışan onlar. Diyelim ki bizlerle, partimizle, şahıslarımızla ilgili broşürleri onlar dağıttılar ev ev. Ne MHP’nin ne CHP’nin böyle bir yöntemi de kabiliyeti de yoktur, ev ev dağıtmak falan. Onlar adına bu yapının gençleri yaptı. Güzel kıyafetli kızlarımız. Ben onlara laf söylemeye bile kıyamıyorum. İslami kıyafet içinde ama AK Parti ve bizler aleyhinde şeyler dağıttılar. ‘AK Parti’nin yürüttüğü istikrarlı Türkiye yönetimi var, Türkiye’nin geleceği var, özgürlüklerimiz var, özellikle dini özgürlükler olarak bugüne kadar çekilen bütün meşakkatler giderilmiş, engeller kaldırılmış... AK Parti’ye sahip çıkalım’ duygusu gelişti. Biz tahmin ettiğimizin üzerinde bir oy aldık. Şu anda genel seçim olsa yüzde 50’nin üzerinde oy alırız. Partimiz karar verdiğinde ister Genel Başkanımız ister Cumhurbaşkanımız aday olsun, ilk turda kesin seçilir.

KAMPANYA EKİBİ İYİ ÇALIŞTI

Her kampanya kendisini 2 hafta kala gözden geçirir. 2 hafta kala düzeltme imkânı verir. 1 hafta kala yaparsanız toplantıyı geç kalmıştır, yanlış bir şey varsa bile düzeltemezsiniz. Strateji ekibi olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a her şeyi çok açık söyledik. ‘Mitingde şu konulara şu kadar yer veriyorsunuz, onun dozunu biraz azaltalım, şunu biraz artıralım’, ‘Şu konulara yeniden etkili şekilde değinelim’ gibi tekliflerde bulunduk. Her ili ayrı bir dosyada, her ile 2 kez araştırma yaptırdık. Bir şubat ortası, bir mart ortası. İlleri 3’e ayırdık. Bir, o araştırmalardan sonra rahat olduğumuz, mutlaka kazanıyor göründüğümüz iller; diğeri ne kadar çalışsak da artık alamayacağımızı anladığımız iller; ortada ise 20 kritik il vardı. ‘Bunlarda yeni bazı tedbirler almalıyız’ dedik. Bunların yarısını alamadık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!