DVD

Güncelleme Tarihi:

DVD
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 01:56

Haberin Devamı

Rüzgârlar

Filmler için ses kayıtları yapan Murat, bozulmadan kalan nadir yerlerden olan Gökçeada’da (İmroz) duyduğu çeşitli sesleri kaydeder ve fotoğraflar çeker. Adayla ilgili açacağı bir fotoğraf sergisi için çalışırken, tesadüfen 80 yaşlarındaki Madam Styliani ile tanışır ve genç adamla yaşlı kadın arasında samimi bir dostluk doğar. Fakat adaya bir sonraki gelişinde madamın vefat ettiğini öğrenir. Kadının tek mirasçısı olan torunu Eleni Fransa’dan cenaze işlemleri için bir süreliğine Gökçeada’ya gelmiştir. Murat’ın aldığı kayıtlar, Eleni’nin de çocukluğuna ve kendi tarihine bir yolculuk olacaktır... Rüzgârlar, senarist, yapımcı ve yönetmen Selim Evci’nin ikinci uzun metrajlı işi.

Danışman

Counselor, üst seviyede saygı duyulan ve nişanlısı Laura ile huzurlu bir hayat süren başarılı bir avukattır. İtibarının sarsıldığı günler ise ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu ve daha fazla paraya ihtiyaç duyduğu sırada başlar. Counselor, adaletin iki yanında da yer alacağı bir hamle yapar ve kendini milyonlarca doların havada uçuştuğu uyuşturucu ticareti ağı içerisinde bulur. Artık Amerika’nın Meksika sınırındadır ve Reiner isimli güçlü bir işadamıyla bir iş anlaşması yapmak üzeredir. Yirmi milyon dolarlık kargoyu satmaları gereken bu işe Westray isimli tuhaf bir yabancı ve son derece çekici bir kadın olan Malkina da dahil olmuştur. Ne var ki hiçbir şey planlandığı gibi gitmez ve kendilerini acımasız bir can pazarının içerisinde bulurlar...

Haberin Devamı

Başka Söze Gerek Yok

Evliliği sona eren Eva’nın hayattaki tek varlığı kızıdır ve onun hayatını idame ettirmek için yoğun bir tempoda çalışmaktadır. Masözlük yapan Eva, kızının yeni bir okula başlayacağı bu dönemde bu okulun masraflarını nasıl karşılayacağını kara kara düşünmektedir. Bu sıkıntılı dönemde Albert isimli iyi kalpli bir adamla tanışır. Albert, komik ve sevimli halleriyle Eva’yı etkiler ve ikili arasındaki ilişki zamanla daha romantik bir hal almaya başlar. Filmin yönetmen koltuğunda Nicole Holofcener oturuyor.

Arkadaşlar Arasında

Arkadaşları 30 yaşına girecek olan Ayhan’a doğum günü sürprizi yapmak için Akdeniz kıyılarında ıssız bir koyda sofra hazırlar. Ayhan ve arkadaşları uzun bir süredir savrulmakta ve hayatlarını sorgulamaktadırlar. Eğlenceli başlayan doğum günü gecesi giderek renk değiştirmeye başlar. Geçmişin üzücü hatıralarının ya da bugünün dertlerinin paylaşıldığı bu sohbet, gelecek planlarıyla sona erer. O günden sonra hayatlarını yoluna koyma ve her sene bu etkinliği yineleme sözü vererek ayrılırlar.

Haberin Devamı

Benimle Oynar mısın?

Talihsiz bir olay sonrasında ceza alarak hapishaneye gönderilen Sibel, sekiz yıllık mahkûmiyetin ardından özgürlüğüne kavuşur. İlk işi ise bu süreçte yetimhanede barınan kızı Rüya’ya tekrar kavuşmaktadır. Kızını yanına alıp doğduğu günden bu yana yaşadığı Beşiktaş semtinden Antalya’ya taşınmayı planlar. Ne var ki Rüya’nın bu güzel semti bırakmaya niyeti yoktur. Zira Rüya annesinin yokluğunda Beşiktaş’a sımsıkı sarılmıştır. Rüya’nın acil olarak yapması gereken önemli bir iş vardır: Annesinin hapse düşmesine neden olan babasını bulmak. Arka planda Beşiktaş taraftar sevgisini işleyen filmin oyuncu kadrosunda Eyşan Özhim, Ertan Saban ve Uğur Polat’ın yanı sıra küçük oyuncu Rüzgar Boyle de yer alıyor.

Haberin Devamı

Gelmeyen Bahar

Ülkemizde gündemden düşmeyen töre ve töre cinayetleri, kadına karşı baskı ve şiddet gibi konuları işleyen Gelmeyen Bahar filmi, imkânsız bir aşk yüzünden savrulan insanları beyazperdeye taşıyor. Film “Masum bir sevda insanların hayatlarını nasıl ve neden karartır” sorusuna cevap arıyor. Usta oyuncular Ayten Uncuoğlu ve Orhan Alkaya’nın başrolleri paylaştığı yapımın yönetmen koltuğunda ise ‘Küçük Emrah’ olarak tanıdığımız Emrah Erdoğan (İpek) oturuyor. Senaryosunda Emrah Erdoğan ile birlikte Tarkan Ateşmen’in imzası bulunan filmin yapımcılığını ise Yağmur Yapım üstleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!