Suriye’de yeni kimyasal saldırıyı üstlenen yok

Güncelleme Tarihi:

Suriye’de yeni kimyasal saldırıyı üstlenen yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 01:44

Suriye’de muhalifler ile Şam yönetimi, Hama kenti yakınlarında bir kasabaya bir kimyasal saldırı yapıldığı duyurup saldırıdan birbirini sorumlu tuttu.

Haberin Devamı

Suriye İnsan Hakları Gözlem Grubu’nun yayınladığı bildiride “Rejim uçakları Kafr Zeita’ya varil bombaları bıraktı. Bombalardan yayılan kalın duman tabakası ve kokudan çok sayıda insan zehirlenme ve nefes darlığı sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı” dendi. Suriyeli muhaliflerin yurtdışında kurduğu Shams News Network de Şam’a 250 kilometre uzaklıktaki Kafr Zeita’daki bir hastaneye götürülen hastaların görüntülerini yayınladı. Youtube’de yayınlanan videoda çok sayıda çocuk ve yetişkinin vücutlarında yara olmadığı ancak soluma güçlüğü çektiği görüldü. Ancak kaç kişinin saldırıdan etkilendiği bildirilmedi.

Al Nusra yaptı savunması

Suriye devlet televizyonu ise olayı doğrularken, Kafr Zeita saldırısının El Kaide bağlantılı En Nusra Cephesi militanları tarafından, “klor gazı” kullanılarak yapıldığını iddia etti. Devlet televizyonuna göre saldırada 2 kişi ölürken 100’den fazla kişi de yaralandı. Haberde El Nusra’nın “İdbil’in Wadi Deif ile Hama’nın Morek kasabasına klor ve sarin gazı ile saldırmaya hazırlandığı istihbaratının alındığı” da ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!