Haftanın keyif haritası

Güncelleme Tarihi:

Haftanın keyif haritası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 01:56

Haberin Devamı

Bağımlılığın kaç türü var?

2012 yılında kurulan Craft Tiyatro’nun yeni oyunu ‘Kalp Düğümü’ seyirciyle buluştu. Çağ Çalışkur rejisiyle sahnelenen, David Eldridge imzalı oyun, aile bağları ve bağımlılık konusunu işliyor. Oyunda “Bağımlılığın insan hayatında sadece bir türü mü vardır? Aile de başlı başına en büyük bağımlılık değil midir zaten?” sorularına yanıt aranıyor. Uyuşturucu batağına saplanmış, televizyon sunuculuğu yapan evin küçük güzel kızı Lucy; annesi tarafından istediği sevgiyi alamamış, katı mantığı hayatına hükmeden avukat abla Angela ve eşini alkolden kaybeden, kızlarıyla sağlıksız bir sevgi ilişkisi kurmuş alkolik bir anne Barbara oyunun baş kişileri. Lucy’nin hayatında hem olumlu hem olumsuz önemli değişikliklere neden olan 6 erkek karakter ve bütün bu süreçte tüm aile bireylerinin iyileşme çabaları da öykünün merkezinde yer alıyor. İpek Bilgin, Melisa Sözen, Ezgi Çelik, Melisa Doğu ve Erkan Köstendil’in rol aldığı oyun, 17-18-24-25 Nisan tarihlerinde saat 20.30’da Craft Tiyatro’da izlenebilir. Biletler Biletix’te ve Craft Tiyatro gişesinde. (212) 249 22 23.

Haberin Devamı

Fotoğraf Gezginleri iş başında!

Dünyanın en önemli 14 şehrini, 14 fotoğrafçının, 14 gün boyunca fotoğraflayacağı ve adını da buradan alan ‘14 Şehir, 14 Gün, 14 Fotoğrafçı’ projesi için fotoğrafçıların ilk durağı Rio oldu. Her şehrin kendi başına bir proje olduğu, 10 yıl sürecek bu serüvende; fotoğrafçıların kadrajına yansıyan, siyah beyaz sokak fotoğraflarıyla Rio’yu anlatan ‘14 Şehir/Rio’ sergisi, geçen cuma akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) açıldı. Niko Guido tarafından kurulan Fotoğraf Gezginleri ekibinde yer alan fotoğrafçılar arasında Aslı Atalay, Aysim Altay, Canan Erenmemişoğlu, Esra Öztürk, Ezgi Sezgin, Halenur Yıllı Diricanlı, Harika Akad, Jasmin Traub, Mehmet Geylan, Nazan Sürmeli, Nilgün Akpınar, Sertan Tiryaki, Yeşim Sayınsoy ve Zeynep Banu Ergin bulunuyor. Gidilen şehirlerde çekilen her fotoğraf için ayrı bir sergi düzenleyecek olan Fotoğraf Gezginleri, aynı zamanda sergilerde yer alan fotoğrafları, sergiyle eş zamanlı olarak Fotografevi Yayınları işbirliğiyle kitaba dönüştürerek, 14 ciltlik bir kitap şeklinde raflarda saklanabilir hale getiriyor. Proje dahilinde fotoğraflanacak diğer şehirler ise; New York, Tokyo, Paris, Buenos Aires, Roma, Şangay, Cape Town, Mexico, Hong Kong, Havana, Moskova, Londra ve son durak olarak İstanbul. ‘14 Şehir/Rio’ sergisi 21 Nisan’a dek CKM’de izlenebilir.

Haberin Devamı

Mozart’tan Piazzola’ya müzik şöleni

Geçtiğimiz yıl İş Sanat’ta unutulmaz bir Beethoven gecesi yaşatan ve 2010 yılında BBC Müzik Dergisi Ödülü’ne de layık görüldüğü Beethoven Keman Konçertosu yorumuyla akıllarda yer edinen Patricia Kopatchinskaja, bu kez Bavyera Radyo Oda Orkestrası eşliğinde, 17 Nisan Perşembe akşamı İş Sanat sahnesine konuk oluyor. Piyanist ve besteci Fazıl Say ile birlikte çalıştığı, 2007 tarihli ‘Say-Kopatchinskaja’ albümü ile Echo Ödülü’nü ‘En İyi Oda Müziği’ dalında alan, yenilikçi çizgisi ve derin ifade yeteneğiyle uluslararası arenada adından övgüyle söz edilen sanatçıya, Münih’in değerli orkestrasının yanı sıra Flamenko’nun genç yıldızı Fuesanta La Moneta ve perküsyon sanatçısı Agustin Diaserra da eşlik edecek. İspanyol besteci Mauricio Sotelo’nun keman, Flamenko dansçısı ve perküsyon için yazdığı Luz sobre lienzo (Light on Canvas) isimli yeni eserinin seslendirileceği gecede klasik müzik ve Flamenko tınıları harmanlanacak. Repertuarında P. De Sarasate, Mozart ve Astor Piazzolla’nın Buenos Aires’in Dört Mevsimi eserlerinin de yer aldığı bu özel performans 17 Nisan Perşembe akşamı gerçekleşecek. Biletler Biletix ve İş Sanat ana gişesinde.

Model BKM sahnesinde

Model, yeni albümü ‘Levlâ’nın Hikayesi’ ile yarın akşam ‘Avea’yla Pazartesi Yıldızları’ etkinliği kapsamında BKM sahnesinde konser verecek. Türk rock müziğinde son yıllarda büyük çıkış gerçekleştiren Model, kariyerinin üçüncü albümünü tamamladı. Özellikle şarkı sözleri ile dikkat çeken grubun sözleri yine Can Temiz tarafından yazılan üçüncü albümü ‘Levlâ’nın Hikayesi’. “Levlâ”; Farsçada ‘var olması gereken her şey’ anlamına geliyor. Bu kez tamamen bir konsept alb. üm hazırlayan grup, albümde baştan sona bir hikâyeyi anlatıyor. Model’in modern masallar anlatacağı BKM konseri için biletler Biletix ve BKM gişesinden temin edilebilir.

Haberin Devamı

Asghar Farhadi’den sinema dersi

‘Ayrılık’ filmiyle önce Berlin’de Altın Ayı, ardından ‘En İyi Yabancı Film’ Oscar’ını kazanan ve bir sonraki filmi ‘Geçmiş’le Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan İranlı yönetmen Asghar Farhadi, bu yıl 5-20 Nisan arasında düzenlenen 33. İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale Uluslararası Yarışma’nın jüri başkanı. Festival kapsamında sinema dersi verecek olan Farhadi, sinemaseverlerle bir araya geleceği sohbetinde kendi sinema anlayışı ve filmleri üzerine konuşacak. Yarın saat 16.30’da Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenecek buluşma ya katılım için rezervasyon yaptırmayı unutmayın. (212) 359 73 81.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!