250 gr Meksika fasulyesi siniri de alır yorgunluğu da

Sürekli asabi, bitkin ve yorgun musunuz?

Haberin Devamı

Böyle hissediyorsanız magnezyum eksikliğiniz olabilir. Magnezyum, dengeli beslenmenin çok önemli bir parçası ama genelde es geçiliyor.

Sürekli ihmal edilen magnezyum 300’den fazla vücut fonksiyonu için gerekli ve bunların çoğu enerjinizi sağlıyor. Besinlerden magnezyum sağlamak kolay ama çalışmalar kişilerde 68-75% magnezyum eksikliği olduğunu gösteriyor. Yorgunlukla savaşan bu mineralin günlük ihtiyacınız kadarını, magnezyum zengini besinleri günde 5 porsiyon tüketerek alabilirsiniz.

Muz
Muz harika bir yorgunluk savaşçısı ve kalp dostu bir meyve. 32 mg magnezyum içermesinin yanı sıra potasyum ile enerjiyi de artıran potasyum minerali içerir.

Meksika Fasulyesi
Meksika fasulyesi diğer fasulyeler arasında antioksidan açısından ikinci sırada. Tam bir lif deposu. 250 gram Meksika fasulyesi, 84 m magnezyum içerir.

Haberin Devamı

Siyah Fasulye
100 gram haşlanmış siyah fasulye günlük magnezyum ihtiyacının % 17’sini karşılar.

Tam Buğday Ekmeği
İki dilim tam buğday ekmeği 24 mg magnezyum içerir. Öğlen saati tam buğday ekmeği ile hazırlayacağınız fıstık ezmesi ve muzlu sandviç enerji depolamanızı sağlayacak.

Esmer Pirinç
225 gram esmer pirinçte 84 mg magnezyum bulunur. Magnezyum zengini bir öğün için esmer pirincin yanında siyah fasulye tüketin. Bu iki besini beraber tükettiğinizde vücudun ihtiyacı olan 9 ayrı amino asit sağlanmış olur.

Mercimek
Bir kase mercimek hem protein ve lif zenginidir hem de 71 mg magnezyum içerir. Mercimek, etin yerine geçebilecek harika bir besin, et için de iyi bir alternatif. Limonla birlikte suda haşlanarak sade şekilde tüketilebilir.

Yulaf
Güne bir kase enerji deposu yulaf ezmesi ile başlayın. Bir kase yulaf 38 mg magnezyum içerir.

Kinoa
Susam ailesinden gelen kinoa hayvansal gıda kaynakları kadar değerli tek tahıl. Bu besini özel kılan ise protein zengini olması. Ayrıca bir kase pişmiş kinoa 118 mg magnezyum içerir. Yumuşak, tatlı çimensi tadı sayesinde salata ve yan yemek olarak kullanılabilir.

Ispanak
Ispanak besin değeri açısından güçlü bir sebze. 100 gram haşlanmış ıspanak 79 mg magnezyum içerir ve demir, vitamin A, vitamin K açısından zengindir. Maksimum düzeyde yararlanmak için bu harika sebzeyi pişmiş tüketin.

Haberin Devamı

Tam buğday gevreği
Bir kase tam buğday gevreği güne başlamak için harika bir seçim. Öğlene kadar tok kalmanıza yardımcı olacak yüksek lifli bir besin. Ayrıca bir kasede 57 mg magnezyum vardır.


“The Dr. Oz Show” hafta içi her gün Digiturk Turkmax Gurme’de saat 20:00’de tekrarı ise ertesi gün saat 09:00’da yayınlanmaktadır.”

Yazarın Tüm Yazıları