Kazlıçeşme öncesi Bayrampaşa provası

Güncelleme Tarihi:

Kazlıçeşme öncesi Bayrampaşa provası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 01:11

ÖZAK GYO, ilk markalı konut projesi olan 546 dairelik ‘Özak Hayat Tepe’ de örnek daireleri görücüye çıkardı.

Haberin Devamı

Şirket Kazlıçeşme’deki proje öncesinde prova yapmış oldu.

ÖZAK Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bayrampaşa’da konumlanan ve inşasına bir yıl önce başlanan ‘Özak Hayat Tepe’ konut projesinde örnek daireleri görücüye çıkardı. Geçtiğimiz aylarda Emlak Konut GYO’nun Zeytinburnu’ndaki arsası yapılan ihaleye 4.2 milyar lira teklif veren konsorsiyumda yüzde 54 hak sahibi olan Özak GYO, büyük Kazlıçeşme projesi öncesinde prova yaptı.
546 dairelik projenin yüzde 60’ını sattıklarını söyleyen Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Projeden özellikle Bayrampaşa, Esenler, Bağcılar ve Fatih’te eski yapılarda yaşayan insanlar ev sahibi oldu. B grubuna hitap eden ilk markalı konut projemizde a kalite malzemeler kullandık” dedi. Projenin bir yılda yüzde 20-25 prim yaptığını belirten Akbalık, metrekare satış fiyatlarının 4 bin ila 5 bin 500 lira aralığında değiştiğini dile getirdi. 32 bin metrekare alana kurulan projede ikisi 24, biri 23 katlı 3 blok yer alıyor. Projede 1+0’dan 4+1’e kadar değişen toplam 15 ayrı tipte daire bulunuyor. Proje, gerek tarihi yarımadaya gerekse ulaşım noktalarına olan yakınlığı ile öne çıkıyor. Akbalık, Metro, Bauhaus ve Carrefour’a komşu olduklarını söyledi.

Peşinatın yarısı firmadan

Haberin Devamı

METSAN İnşaat, İstanbul Kartal’ki ‘Metsan Nexus’ projesi için yeni bir kampanya başlattı. Kampanyada firma, müşterilerin ödeyeceği peşinatın yarısını karşılıyor. Daire fiyatının yüzde 75’i için kredi kullanıldığı durumda, müşteriler sadece peşinatın yarısını ödüyor. Böylece alım yapanlar hem indirimden faydalanıyorlar hem de nakitlerini ceplerinde tutmuş oluyorlar. Metsan İnşaat ve mimar Daniel Libeskind işbirliğiyle yapımına başlanan projenin ilk etabında 430 rezidans daire ve çarşı bölümü bulunuyor. İkinci etabında otel, ofis ve ticari alanlar, üçüncü etabında ise konut, park ve sosyal alanlar bulunuyor.

Körfezli yatırımcı Türkiye’ye geliyor

ASTAŞ Holding, 8-10 Nisan’da Dubai’de düzenlenen Uluslararası Emlak Fuar’ına katıldı. Şirket, fuarda İstanbul ve Bodrum’da, Kempinski Residences, Mandarin Oriental Hotel Group ve lüks tasarım markası Armani/Casa ile geliştirdiği projelerini yatırımcılara tanıttı. Fuarda çok önemli görüşmeler gerçekleştirme şansını da bulduklarını ifade eden Astaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Aşcı, temas kurdukları yatırımcıları İstanbul ve Bodrum’da yakın dönemde ağırlayacaklarını söyledi. Aşcı, “Mütekabiliyet yasası sonrası Körfez ülkeleriyle ilişkilerimiz çok gelişti. Fuarda İstanbul ve Bodrum’daki projelerimize bölgeden yoğun bir ilgi oldu. Portföyümüzün yüzde 12’sinin satışını sadece bu bölgeden gelen yatırımcılara yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de iş oteline ihtiyaç var

TURİZM sektörüne markalı iş otelleri yatırımcısı olarak giren Er Yatırım’ın Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Türkiye’de ciddi bir iş oteli ihtiyacı olduğunu belirterek, “Türkiye’de otel yatırımları hep 5 yıldıza yönelik oldu. Ancak turizmdeki trende baktığımızda 3 ve 4 yıldızlı otellere olan ihtiyaç ve ilgi artıyor” dedi. Değişen trendle birlikte yatırımcıların ilgisinin turizme kaydığını ifade eden Çelikkanat “Ülke olarak henüz otelciliği bilmediğimizi düşünüyorum. İyi inşaatçıyız, iyi tekstilciyiz ancak henüz iyi otelci olamadık. Uçak koltuk maliyetine ülkeyi maalesef ucuza satıyorlar. Otelcilikte önemli olan doluluk değil karlılık” diye konuştu. Şirket olarak 80-150 odalı 3-4 yıldızlı oteller planladıklarını belirten Çelikkanat, bunun için 300 milyon dolar bütçe ayırdıklarını kaydetti. Yatırımdaki önceliği İstanbul olan şirket Anadolu illerini de inceliyor.

‘Projeyi etkileyen karar yok’

Haberin Devamı

ŞEHRİZAR Konakları’yla ilgili son dönemlerdeki gelişmelere yönelik GAP İnşaat açıklama yaptı. Projeyi etkileyen bir karar olmadığı belrtilen açıklamada şunlara yer verildi: “Proje’de yüklenici olarak yer alan şirketimiz Gap İnşaat’a, habere konu edilen mahkeme kararı ile ilgili bir bildirim ulaşmamıştır. Bu vesileyle şu hususu bir kez daha vurgulamak isteriz ki, İstanbul’un en prestijli projelerinden birisi olan Şehrizar Konakları, mevzuat hükümlerine uygun şekilde inşaa edilmiş olup projenin geçici kabul işlemleri yapılmış ve akabinde iskan ruhsatları da alınmıştır. Söz konusu projemizle ilgili herhangi bir hukuki sorun veya projeyi olumsuz şekilde etkileyebilecek idari bir işlem bulunmamaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!