1.5 milyon öğrenci kampa giriyor

Güncelleme Tarihi:

1.5 milyon öğrenci kampa giriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 01:06

Spor ve eğitim alanında faaliyet gösteren kamplar 600 milyon TL’ye ulaştı.

Haberin Devamı

16 yaş altı öğrenciler tarafından büyük ilgi gören spor, sanat ve eğitim alanında faaliyet gösteren kamplara 1.5 milyondan fazla öğrenci katılıyor. Türkiye’de özel kampların sayısının hızla arttığını söyleyen Türkiye Kamplar Derneği Başkanı Fahrettin Gözet, “Özel sektör dışında bir çok okul, vakıf ve devlete ait kamplar bulunuyor. Bunlarla birlikte sayının 10 bine ulaştığı tahmin ediliyor. Bu kamplarda 100 bine yakın eğitmen bulunuyor. Sektörün büyüklüğü ise 600 milyon liraya ulaşıyor” dedi.
Türkiye’de sektörün hala büyüme potansiyeli bulunduğuna işaret eden Fahrettin Gözet, şu bilgileri verdi: “Dünyadaki rakamlarla Türkiye’yi karşılaştır-dığımızda kampçılık alanında henüz yolun çok başında olduğumuzu görüyoruz. 6-16 yaş aralığında ülkemizde 16 milyon çocuk bulunmakta. Her geçen yıl artan ilgi ile beraber son 10 yılda kampçılık özel sektör tarafından da destek görmeye başladı. Kurumsal şirketler çalışanlarına ve çocuklarına yönelik yılın belli dönemlerinde kamp düzenliyor. Pazarın büyümesini sağlayan bu kurumsal şirketler çalışanlarını ödüllendirmek için yeni faaliyetler peşinde.”

Kamp endüstrisinin dünyanın çeşitli ülkelerinde çok hızlı bir büyüme rakamına sahip olduğunu belirten Fahrettin Gözet, şöyle konuştu: “Dünyada kampçılık alanında en büyük pazar Amerika. Bu ülkedeki kampların sayısı 20 bine yaklaşıyor. Cirosu ise 22 milyar doları geçiyor. Ülkenin 2020 hedefi ise 30 milyar dolar civarında. Dünyada ikinci sırada ise Kanada bulunuyor.”

Haberin Devamı

1500 kampçı İstanbul’da buluşacak

ULUSLARARASI Kampçılar Derneği (ICF) tarafından her üç yılda bir farklı ülkelerde düzenlenen Uluslararası Kampçılık Kongresi’nin 10’uncusu 23-27 Ekim 2014 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. 60 ülkeden 1500 eğitmen, yatırımcı ve devlet görevlisinin katılacağı zirve Türkiye’deki kamp endüstrisinin tanıtımı için fırsat olacak. Türkiye’ye her yıl 55 ülkeden öğrencinin kamp için geldiğini anlatan Fahrettin Gözet, “İstanbul’da gerçekleşecek zirvede yatırımcılar ve eğitmenler 10 gün boyunca Türkiye’deki tesisleri inceleyecek” dedi.

Hedef pazar Çin ve Amerika

Haberin Devamı

ÇİN’de kamp sektörünün 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını anlatan Fahrettin Gözet, “Çin’de çocuklar matematik ve İngilizce alanında çok iyi eğitimlerden geçiyor. Ancak çocukların sosyal alanı eksik kalıyor. Bunun için hükümet destekli programlarla kamp sektörü desteklenmeye başladı. Aynı durum Amerika’da da yaşanıyor. Devlet obeziteye karşı çocukların hareket yapması için kamp sektörünü destekleme kararı aldı” dedi.


İki haftalık yatılı kampların fiyat aralığı
1000-3000 TL

Türkiye’de kamp sektörünün büyüklüğü
600 milyon TL

Kamp endüstrisinin ABD’deki cirosu
22 milyar $

Rusya’daki sanat ve eğitim kamplarının sayısı
60 bin kişi

Kamp sektörünün 2013 yılı büyüme oranı
%15

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!