Made in Turkey atılımı

Güncelleme Tarihi:

Made in Turkey atılımı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 01:06

Yabancı şirket ve ünlü marka almaya destek geliyor.

Haberin Devamı

HÜKÜMET, Türk ürünlerine yönelik algıyı değiştirmek için hedef pazarlarda “Türk Ürünleri Algı Endeksi” hazırlamayı hedefliyor. Bu kapsamda Türk firmalarının bilinen ve gelişme potansiyeli bulunan yüksek teknoloji sektörlerindeki yabancı şirketleri ve markaları satın almasına destek verilecek.
Ekonomi yönetimi, 10. Kalkınma Planı kapsamında Üretimde Verimliliğin Arttırılması Programı Eylem Planı Taslağı oluşturdu. Taslakta dünyada Türk malı imajının güçlendirilmesi ve yabancı markaların satın alınmasına destek verilmesiyle ilgili hedeflere yer verildi. Buna göre Ekonomi Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TOBB, TİM ile Türk Eximbank gibi kurumların çalışmasıyla hayata geçirilecek eylem planıyla üretimi uzun zaman alan elektrikli makineler, elektronik, gemi, makine gibi katma değeri yüksek ve ileri teknoloji içeren sektörlerin ürettiği malların ihracatını desteklemek, mevcut sistemin sorunlarını çözmek, söz konusu sektörlerin Eximbank kaynaklarını etkin kullanmasını sağlamak amacıyla ülke kredi garanti programlarının kullanımının arttırılması, yeni destek programlarının hazırlanması amaçlanıyor.
Yurtdışında şirket satın almalarının ihracatımıza marka ve dağıtım kanallarında faydalanma açısından olumlu katkıda bulunacağı fikriyle firmalara bu konuda bilgilendirme, danışmanlık ve teknik destek sağlanmasına yönelik destek mekanizmalarının da etkinliğinin arttırılması amaçlanıyor. Ayrıca, “Türkiye Markası” çalışması da yaygınlaştırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!