Ankara'da yağmur duası

Güncelleme Tarihi:

Ankarada yağmur duası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 19:48

Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Peçenek, Polatlar ve Çiçektepe köylüler yağmur duasına çıktı. Dua sırasında yağan yağmuru köylüler sevinçle karşıladı.

Haberin Devamı

Kurak geçen sonbahar ve kış mevsimi ile birlikte yurdun çeşitli yerlerinde özellikle çiftçiler yağmur duası için bir araya geliyor. Sincan ilçesine bağlı Peçenek, Polatlar ve Çiçektepe köylülerinin katılımıyla yağmur duası yapıldı. Peçenek köyünde yapılan yağmur duası sırasında etkili olan sağanak yağış köylüleri sevindirdi. Öğle namazı öncesi yağmur duası için gelen köylülere Sincan Müftüsü Osman Şener vaaz verdi. Öğle namazı sonrası yapılan yağmur duası sonrasında kesilen kurban etleri cami içine kurulan sofralarda köylülere ikram edildi. Öte yandan yağmur duası için köye gelenlere cami avlusuna kurulan sofralar etkili olan yağmur dolayısıyla kaldırıldı.

Eski Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Gülmez, “2 bin kişinin katılımı ile bir yağmur duası gerçekleştirdik. Biliyorsunuz son günlerde iyice ihtiyaç haline büründü yağmur. Kuraklık son safhasına gelmişti. Duamızı ettik. Mevla’dan istedik. Mevla bizi karşılıksız bırakmadı. Allah razı olsun. Afat olmadan yağmurumuzda yağdı. Gördünüz. Tarım Bakanlığı Müsteşarı katıldı, İl Müdürümüz katıldı. Belediye Başkanımız katıldı. Tüm köylülerimiz burada. Tüm köylülerimiz, herkes bir birine sarılarak helallik istedi. Müftümüz helallik olmazsa bu yağmurun olmayacağını söyledi müftümüz. Herkes demek ki bir birine o kadar çok candan sarıldı ki, yüce Mevla bizi yalnız bırakmadı.” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!