Yeni fuar şart

Güncelleme Tarihi:

Yeni fuar şart
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 01:11

Ayakkabıcılar Odası’nın yönetimini devralan ekip, yeni projeler için kolları sıvadı. Başkan Yalçın Ata, verimli bir fuara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İZMİR Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ata, Türkiye’nin ikinci büyük üretim merkezi olan kentin markalaşma ve dışa açılma konusunda başarı sağlayabilmesi için fuarla ilgili düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Ata ayrıca ayakkabı müzesini açık alana taşıyarak bir ilke imza atacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz mart ayı başında göreve geldiği andan itibaren ekibiyle birlikte yeni projeler için kolları sıvayan Yalçın Ata, ilk iş olarak kurumlar arası diyaloğu artıracak çalışmalara girdiklerini kaydetti. Geçmişte İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve federasyon gibi üst kuruluşlarla olan küskünlüklere son vererek başkanları Işıkkent Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi’nde ağırladıklarını dile getiren Ata, seçim öncesinde bölgeyi ziyaret eden pek çok belediye başkan adayına da taleplerini anlattıklarını belirtti. Yıllardır dile getirdikleri ulaşım sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini vurgulayan Ata, “İzmir ayakkabı konusunda Türkiye’nin ikinci büyük şehri. Üretim ve ihracatı artırmak, dış pazarlarda etkinliğimizi markalaşmayla birleştirmek ana hedefimiz. Sektörümüz bu güce, birikime ve potansiyele sahip” diye konuştu.

Haberin Devamı

FUAR KAN KAYBEDİYOR

Atılımların verimli bir fuarla desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Ata, “Ancak halihazırdaki fuarımız son 10 yıldır kan kaybediyor. İstanbul’daki fuarın tarihlerinin bizim yılda iki kez yaz ve kış olarak yaptığımız fuarlara ters düşmesi nedeniyle ziyaretçi ve alıcılar buradaki fuarla yetinebiliyor. Yönetim olarak bu sorunun aşılması için ilgili tüm kuruluşlarla temas halindeyiz. Kısa sürede çözüm alabilecek çalışmalar yürütüyoruz. Bu engeli aşarsak yurtdışı pazarlarda etkinliğimiz de artacaktır” dedi. Ata, Gaziemir’de yapılacak yeni fuar alanıyla birlikte pek çok imkanın da doğacağına işaret ederek ayakkabıyla bağlantılı diğer sektörlerle yapılacak ortak fuarların sektöre canlılık getireceğini ifade etti.

AÇIK HAVA MÜZESİ

İzmir’deki ayakkabıcılığın geçmişe dayandığını gösterebilmek için mevcut müzeyi de açık alana taşımak istediklerini dile getiren Ata, “Işıkkent’in en gözde yeri olan meydanda ayakkabıcılık tarihini sergilemek istiyoruz. Bunun için sponsor olmak isteyen bankalar, üst kuruluşumuz olan İESOB ve site yönetimi ile görüşmelerimiz sürüyor. Başardığımızda Türkiye’de de bir ilke imza atacağız” diye konuştu. Ata ayrıca Oda’nın alt kuruluşu olan çıraklık eğitim merkezini de yeni öğrencilerle buluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!