‘30 Yıldır Karikatürün Evrensel Sahnesi’ İzmir’de

Güncelleme Tarihi:

‘30 Yıldır Karikatürün Evrensel Sahnesi’ İzmir’de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 01:20

DÜNYADA “Karikatür Oscarları” olarak bilinen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 30’uncu yılı İzmir’de de yarından itibaren kutlanıyor.

Haberin Devamı

Ödüllü karikatürlerden oluşan “30 Yıldır Karikatürün Evrensel Sahnesi” adlı sergi yarın Swissotel Büyük Efes Kongre Merkezi’nde açılacak, 25 Nisan’a kadar sürecek.

‘30 Yıldır Karikatürün Evrensel Sahnesi’ İzmir’de

En saygın yarışma

Karikatür arşiviyle bir anlamda dünya tarihine ışık tutan Aydın Doğan Vakfı’nın 30’uncu yaş kutlamasına Dünya Karikatüristler Birlikleri Federasyonu (FECO) Başkanı Peter Nieuwendijk de katılmış, “Bugün dünyada birçok uluslararası karikatür yarışması var. Fakat rahatlıkla söyleyebilirim ki bunların hiçbiri bu yarışma kadar yüksek standartlı değil. Bugün burada dünyada 35’ten fazla ülkenin karikatüristlerini temsilen bulunan bir isim olarak diyebilirim ki, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, dünyadaki yarışmaların en saygınıdır” demişti.

Haberin Devamı

‘30 Yıldır Karikatürün Evrensel Sahnesi’ İzmir’de

80 bin eserden seçilenler

Düzenlendiği günden bu yana 41 ülkeden 130 karikatür ustası jüri üyesinin seçtiği eserler şimdi de Swissotel Büyük Efes Oteli’nde sergilenecek. İlk günden beri 137 ülkeden 7 bin 800 sanatçının 80 bine yakın başvurusu içinden ilk 3’e giren 99 karikatür ve özel başarı ödülüne layık görülen 393 karikatür İzmir’de sanatseverlerin beğenisine açılacak. Bu özel sergi 1983’ten günümüze kadar dünyada meydana gelen olayların, karikatüre etkisini ve karikatüristlerin çizgilerine yansımasını halkın izlemine sunacak.

‘30 Yıldır Karikatürün Evrensel Sahnesi’ İzmir’de

Elibol: Mutluluk duyuyoruz

Karikatür ve mizahın çocukluğundan beri ilgi alanı olduğunu söyleyen Swissotel Büyük Efes Genel Müdürü Rıza Elibol, “Okul yıllarından arkadaşım karikatürist Latif Demirci ile tanışıklığımızla bu ilgi ve merakım giderek artmıştır. Türkiye’den uzak olduğum yıllar boyunca buradaki karikatürle ilgili her şeyi takip etmeye çalıştım. Özellikle Aydın Doğan Karikatür Ödülleri’ni” dedi. Otelin açılışından bu yana sanatla da iç içe olduklarını vurgulayan Elibol, buna Büyük Efes Sanat oluşumları ile otelde bulunan ve Botero’dan Atilla Galatalı’ya kadar uzanan 800’e yakın eseri örnek gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!