Huzurevinde yürek yakan detay

Güncelleme Tarihi:

Huzurevinde yürek yakan detay
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 16:37

İzmir'de bir huzurevinde çıkan yangında, zemin katta hayatını kaybeden 2 yaşlının, yoğun duman yüzünden müdahale edilememesi sebebiyle öldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, huzurevinde 91 yaşındaki 2 yaşlının hayatını kaybettiği, 25 yaşlının dumandan etkilendiği yangınla ilgili polis ve itfaiye ekipleri, inceleme başlattı.

Elektrik kontağından çıkan yangında yoğun dumanın, binanın diğer bölümlerine kırık olan kapı camından yayıldığı, bu nedenle de fazla sayıda yaşlının etkilendiği ortaya çıktı. Hayatını kaybeden yaşlılardan Tahsin Erten'in, üzerine kaynar su döküldüğü için yatağa bağımlı olduğu ve 6 ay önce huzurevine yerleştiği belirtildi.

Evka 2 yolu üzerindeki 6 bin 783 Sokak üzerinde, özel yaşlı bakım ve huzurevinin zemin katında dün gece saat 22.00 sıralarında dumanlar çıkmaya başladı. Alt kattaki yaşlılardan birisi, dışarıya çıkarak yardım istedi. İlk olarak vatandaşların ardından da itfaiye ve polis ekiplerinin müdahaleleriyle, binada bulunan yaşlılar dışarı çıkartıldı. Yangın kısa sürede söndürüldü. Binada kalan 27 yaşlı, hastanede tedavi altına alındı. Bu yaşlılardan dumanın en yoğun olarak hissedildiği zemin katta kalan emekli Hava Astsubay 91 yaşındaki Tahsin Erten ile aynı yaştaki Ali Bereket, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

İTFAİYE, ARAŞTIMA EKİBİ KURDU

Yangının kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarının tamamlanması ardından İtfaiye Daire Başkanlığı'nın kurduğu ekip de huzurevine gitti. İlk olarak yangına müdahale eden itfaiye erlerini dinleyen uzman ekip, ardından da kendi araştırmalarını yaptı. Bu araştırmaların ardından yangının, yiyeceklerin ve kullanılmayan eşyaların bırakıldığı depodan çıktığı belirlendi. Elektrik arızasının neden olduğu yangında alevlerin, daha sonra depoyla yaşlıların bulunduğu odayı ayıran gardıroba sıçradığı tespit edildi. Bu andan itiraberen de yangın büyüdü.

Yoğun duman zemin katta kalan 3 yaşlıyı en fazla etkiledi. Yatalak olanların kaldığı zemin katı tamamen kaplayan yoğun duman, koridor sonundaki kapı camının kırık olmasından dolayı da kısa sürede üst katlara yayıldı. Bu nedenle üst katta kalan diğer yaşlıların da, dumandan etkilendikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

3 AY ÖNCE EL DEĞİŞTİRMİŞ

Yaklaşık 10 yıldan bu yana çeşitli isimler altında yaşlı bakım ve huzurevi olarak hizmet verilen binanın, üç ay önce el değiştirdiği belirlendi. Bir önceki işletmeci döneminde kurum müdürü olarak görev yapan Fatma Çetin'in geçen ocak ayında şirketi devraldığı ortaya çıktı.

Binanın sorumlu hemşiresi Aysel Nar, "Yangın başladıktan sonra yaşlılarımızdan bir tanesi dumanı farkedip yardım istiyor. Ardından da ekipler, müdahale ediyor. Gece burada bir hemşiremiz ile iki de hasta bakım görevlimiz kalıyor. Zemin katta müdahale kolay olması için ağır hasta olan yaşlılarımız kalıyor. Duman müdahaleyi geciktirmiş. Çok üzgünüz" dedi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 6 ay önce evinde kızgın suyun dökülmesinden dolayı yatarak tedavi edilmesi gereken ve bu nedenle de huzurevine yerleştirilen emekli Hava Astsubay Tahsin Erten'in torunu Işıl Erten Balkış ise, "Almanya'dan amcam aradı. Böyle bir kaza yaşandığını öğrenince hemen buraya geldim. Dedemin öldüğünü öğrendim. Kendisi evde geçirdiği kazanın ardından sürekli bakıma ihtiyacı vardı. 6 ay önce de buraya yerleştirdik. Çok üzgünüz. Yangınla ilgili bizler de ayrıntılı bilgi almaya çalışıyoruz" dedi.

YAŞLILARA OTOPSİ YAPILACAK

Yangında hayatını kaybeden Tahsin Erten ile Ali Bereket'in cesetleri, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada yapılacak otopsinin ardından cenazeler, yakınlarına tesim edilecek.

Haberin Devamı

Bu arada çeşitli hastanelerde tedavi altında bulunan yaşlıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polisin de olayla ilgili soruşturmasının devam ettiği bildirildi.

HUZUREVİNDE FACİA GİBİ YANGIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!