Hastane saldırısına 8 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Hastane saldırısına 8 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 01:20

İZMİR'in Alsancak Semti'nde, hastanede bir kişiyi yaraladıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan Bülent Ö. (35) ve Ali Eşref B. (26) için karar çıktı. Mahkeme, tutuklu sanık Bülent Ö.'yü adam öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah taşımak suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanık Ali Eşref B.'ye ise ruhsatsız silah taşımak suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırıp, 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.

Haberin Devamı

Olay, Konak ilçesi Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde geçen yıl 4 Temmuz günü saat 05.00'de meydana geldi. Aralarında bodyguardların da bulunduğu 4 arkadaş ile kimliği belirsiz kişiler arasında tartışma çıktı. Tartışma silahlı kavgaya dönüşünce, 4 kişi yaralandı. Yaralılardan Emrah Şahbaz, Uğur Bakır ve Levent Bakır Alsancak Devlet Hastanesi'nde, Mehmet Akdağ ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kendisi de bodyguard olan Aytaç Aşçı, yaralanan arkadaşı Mehmet Akdağ'ı ziyaret için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ameliyathane bölümüne geldi. Bu sırada Aytaç Aşçı'nın eskiden çalıştığı işyerinin işletmecisi Bülent Ö. ve arkadaşı Ali Eşref B. de ameliyathaneye geldi. Aytaç Aşçı ve iki kişi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ali Eşref B. ve Bülent Ö., Aşçı'yı ameliyathane önünde 5 yerinden kurşunlayarak hastaneden kaçtı. Kamera görüntülerini izleyen polis zanlıların kimliğini tespit ederken, zanlılar daha sonra polise teslim olup tutuklandı.

Haberin Devamı

7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Bülent Ö. ile tutuksuz sanık Ali Eşref B. ve avukatı Hacı Hakan Ağcakanat katıldı. Hakim Menderes Yılmaz, kısa bir aranın ardından tutuklu sanık Bülent Ö.'yü öldürmeye teşebbüs suçundan 6 yıl 8 ay, ruhsatsız silah taşımak suçundan da 2 yıl olmak üzere toplam 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Ali Eşref B., ise öldürmeye teşebbüs suçundan beraat, ruhsatsız silah taşıma suçundan ise 1 yıl hapis cezasına çarptııp, bu cezasını 5 yıl süre ile hükmün açıklanmasının geriye bıraktı.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ

Ali Eşref B.'nin avukatı Hacı Hakan Ağcakanat, müvekkilinin 9 ay cezaevinde kaldığını, karar onandıktan sonra İçişleri Bakanlığı'na karşı haksız tutuklama nedeniyle 50 bin lira maddi ve manevi tazminat istemiyle dava açacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!