Görme engelliler için iş bulma teknikleri eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Görme engelliler için iş bulma teknikleri eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 14:30

İşe yerleştirme ve danışmanlık şirketi PageGroup Türkiye, Altı Nokta Körler Vakfı’nın görme engelli kursiyerlerine yönelik İş Bulma Teknikleri eğitimine başladı. Vakfın desteklediği rehabilitasyon merkezi bünyesindeki kursiyerlere, PageGroup ekibi 6 hafta süreyle iş bulma ve işe başvuru teknikleri içerikli eğitimler veriyor.

Haberin Devamı

Nisan ayında başlayan projenin ilk kursiyerleri mayıs ayında eğitimi tamamlamış olacak. Yaklaşık 30 kişilik görme engelli kursiyer grubu, Türkiye’nin değişik illerinden ve farklı eğitim seviyelerinden rehabilitasyon eğitimi için bu merkeze gelmiş yetişkinlerden oluşuyor. Eğitimler doğru CV hazırlama ve yeteneklerine uygun işe başvuru yöntemleri ve mülakat tekniklerini içeriyor. Eğitim sonrasında uygun adayların işe yerleştirilmesi için şirket gerekli imkânları kursiyerlere sağlayacak.

Altı Nokta Körler Vakfı’nın destek verdiği rehabilitasyon merkezinde doğuştan veya sonradan görüşünü kaybeden, ikinci bir engeli bulunmayan, yetişkin görme engelliler, yatılı ya da gündüzlü, ücretsiz olarak, 5.5 aylık dönemler ile rehabilite ediliyor. Emirgan Altı Nokta Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Altı Nokta Körler Vakfı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında bulunan iş birliği protokolü ile çalışmalarını sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!