Şimdi sıra o bölgede!

Güncelleme Tarihi:

Şimdi sıra o bölgede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 13:34

Türkiye'de yapılan altyapı projeleri beraberinde kamulaştırma sorununu da getiriyor. 3. havalimanı projesinde TOKİ ile vatandaşların yaşadığı fiyat sorunları hala gündemdeki yerini korurken bir kamulaştırma kararı da İstanbul Kasımpaşa için alındı. Kasımpaşa'daki Piripaşa ve Keçipiri mahallelerinde toplam 94 parsel kamulaştırılacak. Henüz mal sahiplerine tebligat ulaştırılmadı.

Haberin Devamı

Şimdi sıra o bölgede
Son 12 yılda Türkiye’de alt yapı projeleri hızlı bir şekilde ilerlerken kamulaştırmalar da aynı şekilde hız kazanmaya başladı. 3. Havalimanı projesinde TOKİ ile köylüler arasında yaşanan kamulaştırma krizi yargı aşamasında devam ederken yeni bir karar ise İstanbul Kasımpaşa-Sütlüce tüneli için alındı. Kasımpaşa’da bulunan Keçipiri ve Piripaşa mahallelerinde ‘acil kamulaştırma’ kararı alındı. Resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında “İstanbul İlinde yürütülen Kasımpaşa-Sütlüce Tünel Projesi kapsamında ekli listede bulundukları yer ile pafta, ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılması; İçişleri Bakanlığının 28/3/2014 tarihli ve 6962 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 7/4/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

BAZILARI TERKETTİLER

İstanbul Büyükşehir tarafından kamulaştırılacak alanlarda 54 parsel Keçipiri Mahallesinde bulunuyor. Kamulaştırılacak alanların için de bir tane de okul var. Konuyla ilgili olarak konuşan Keçipiri Mahallesi Muhtarı Ramazan Süslü, “Bazı insanlar kamulaştırmaya bağlı olarak yıkım olması beklenen yerleri şimdiden terkettiler. İstanbul Sanayi Odası’na bağlı olan işyerlerinin bir bölümü de alanı terketti. Henüz vatandaşlara resmi olarak kamulaştırma kararı tebliğ edilmedi” diye konuştu. Süslü kamulaştırma kararıyla ilgili olarak vatandaşlardan tek tük şikayetler aldıklarını fakat toplu bir şikayetin kendilerine ulaşmadığını belirtti. Son yıllarda Kasımpaşa civarında emlak fiyatlarının da ciddi bir biçimde artığını sözlerine ekleyen Süslü, “Kasımpaşa’da son 4-5 yılda emlak fiyatlarının 3-4 kat arttığını söylemek yanlış olmaz. Bağdat Caddesi’nde metrekare fiyatları 7 bin lirayken Kasımpaşa’daki Bahariye Caddesi’nde de artık fiyatlar Bağdat Caddesi ile yarışıyor” diye konuştu.

Şimdi sıra o bölgede
TOKİ 22.5 VERİYOR HALK 300 İSTİYOR

‘HABERİM YOK’

Haberin Devamı

Kasımpaşa Piripaşa Mahallesi’nde ise Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli kapsamında 40 parsel kamulaştırılacak. Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye konuşan Piri Paşa Mahallesi Muhtarı Yaşar Çetin bölgedeki kamulaştırma durumundan haberi olmadığını söyledi.

EYÜP VE ARNAVUTKÖY'DE NE OLMUŞTU?

3. havalimanı projesi kapsamında TOKİ Eyüp ve Arnavutköy civarındaki bazı köylerde kamulaştırma yapmak için çalışmalara başlamış ve metrekare başına vatandaşa teklifler sunmuştu. Vatandaş ile TOKİ'nin tekilf ettiği kamulaştırma bedelleri arasında uçurum gözlenmiş ve konu yargıya tanışmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!