Avea, çevikliği artırmak için ekip kurdu

Güncelleme Tarihi:

Avea, çevikliği artırmak için ekip kurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 12:04

Çevikliği yaygınlaştırmak ve geliştirmek amacıyla 2013 yılının sonunda kurulan Avea Çevik Stüdyo, 8 Nisan’da şirket içindeki tüm yöneticilerin katıldığı bir toplantıyla vizyonunu ve çözümlerini tanıttı.

Haberin Devamı

İnsan Kaynakları Kıdemli Direktörü Bahattin Aydın’ın açılışını yaptığı lansman toplantısında dünyadaki başarılı çeviklik örnekleri, Avea’da 2010 yılından bu yana bilgi teknolojilerinde uygulanan çevik kazanımlar ve Çevik Stüdyo ile beraber çalışan takımların deneyimleri paylaşıldı.

Çevik Stüdyo, çevik organizasyona doğru kültürel dönüşümü sağlayacak şirket içi öğrenme ve danışmanlık hizmetleri veriyor. Avea’da çeviklik bakış açısının yaygınlaşması ve çevik yöntemlerin uygulanması noktasında tamamen iç kaynaklarla eğitim-gelişim programları yürütüyor, çevik takımlara koçluk veriyor.

Çevik takımların sayısı 30
Çevik Stüdyo, çevikliği yaygınlaştırmak, organizasyon seviyesinde bilgi ve deneyimi paylaşmak üzere kahve buluşmaları düzenliyor, kütüphane hizmeti sunuyor ve şirket içi portalı aracılığıyla bilgi üretimini teşvik ediyor. Aynı zamanda organizasyonu çeşitli boyutlarda değerlendirerek çeviklik endeksini ölçüyor ve buna yönelik aksiyonların alınmasını sağlıyor, organizasyonda ve takımlar seviyesinde çevikliği engelleyen faktörleri tespit ediyor.

Çevik Stüdyo daha çok zamanını takımlara çevik yöntemleri uygulamalarında rehberlik ederek geçiriyor. Takımların kurulmasının ardından eğitimler veriliyor ve takıma koçluk yapılıyor. Şu an satış, müşteri hizmetleri, insan kaynakları ve teknoloji birimlerinde çevik takım sayısı 30’u aştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!