Üç mezarın açıldığı miras davası 25 yıl sonra sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Üç mezarın açıldığı miras davası 25 yıl sonra sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 12:29

BOLU’da, babalarından miras kalan 7 bin metrekarelik arazinin paylaşımı için 3 kardeşin ve daha sonra çocuklarının arasında 25 yıldır devam eden mahkemelerin sonuncusu da karara bağlandı.

Haberin Devamı

Yeğenlerinin halalarının üvey olduğunu iddia etmesi nedeniyle Fatma Ünal, babası Basri Durak ve annesi Behiye Durak’ın mezarları açılarak kemiklerinden örnekler alındı. Fatma Ünal’ın öz çocuk olduğu belirlenirken, nüfus kaydının düzeltilmesi için açılan dava da sonuçlandı. Fatma Ünal’ın oğlu Zeki Ünal asılsız iddialarla mezarların açıldığını belirterek, "Bu mesnetsiz iddialar yüzünden kalbimizden yaralandık" dedi.

Sağlık Mahallesi Dodurga Caddesi’nde arazisi bulunan Basri Durak, 1989 yılında çocukları Mehmet Durak ve Durmuş Durak’ın arazisini elinden almaya çalıştıklarını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dava açılırken, 1990 yılında yaşamını kaybeden Basri Durak’ın arazisi çocukları Mehmet Durak, Durmuş Durak ve Fatma Ünal’a miras kaldı. Mehmet ve Durmuş Durak araziyi kendi aralarında paylaşmak isterken Fatma Ünal aynı yıl mahkemeye giderek miras davası açtı. 3 kardeş arasındaki miras davası devam ederken, kardeşler yaşamlarını kaybetti. Miras ise 3 kardeşin 12 çocuğuna kaldı. 2 yıl önce sonuçlanan davada Fatma Ünal haklı bulundu.

Durmuş ve Mehmet Durak’ın çocukları İlhami ve Ahmet Durak, bu kez Fatma Ünal’ın dedeleri Basri Durak’ın kızı olmadığını öne sürerek davacı oldu. Geçtiğimiz yıl DNA testi için Fatma Ünal, babası Basri Durak ve annesi Behiye Durak’ın mezarları açılarak örnekler alındı.

Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı’nın DNA testi raporunda Behiye Durak ve Basri Durak’ın Fatma Ünal’ın annesi ve babası olduğu tespit edildi. İlhami Durak ile Ahmet Durak, Fatma Ünal’ın mirastan reddedilmesi için Bolu 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde nüfus kaydının düzeltilmesi yönündeki davayı Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporun ardından kaybetti.

1989 yılından bu yana miras davasıyla uğraştıklarını belirten Fatma Ünal’ın oğlu Zeki Ünal, "1989 yılından bu yana devam eden davanın sonucunda haksızlıkları bir bir ortaya çıkan bu kişiler bizi kalbimizden yaraladı. Annemin akrabalık bağı olmadığı iddiasıyla bize dava açtılar. Bu davayı açan kişiler ahirette bu vebalin altından nasıl kalkacaklar. Gerçeğin bir gün ortaya çıkacağını bekliyordum ve şu an çıkmış durumda" diye konuştu.

Akrabaları tarafından açılan davalar nedeniyle mezarların açılmasına tepki gösteren Ünal, şöyle konuştu:

"Miras payından tamamen düşürmek için annemin dedemin kızı olmadığını iddia ediyorlardı. Adli Tıp Kurumu’nun raporunun ardından gerçek ortaya çıktı. Mirasa konu olan alan yaklaşık 4 milyon TL civarında ve 7 bin metrekarelik bir alan. Bu miras annemden bize kalmıştır. Açılan mahkemeler bizi kalbimizden yaralamıştır. Tamamen soyut iddialar ve zerre bir delil yoktur. Olmayan delille mezarlar açıldı, biz kalbimizden vurulduk. Yazıktır, günahtır"


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!