Engelleri kaldıran kızlara vali jesti

Güncelleme Tarihi:

Engelleri kaldıran kızlara vali jesti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 01:20

UŞAK Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrenciler, Antalya'da düzenlenen yarışmalarda madalyalarla döndü. Uşak Valisi Seddar Yavuz, engelleri kaldıran engelli sporcuları makamında kabul ederek çeşitli hediyeler verdi.

Haberin Devamı

Özel Sporcular Federasyonu tarafından, 22-29 Mart tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen atletizm bölge şampiyonasına Uşak Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören Hülya Şahin, Sevgi Yalama, Lale Tanrıverdi ve Dilek Demiraslan da katıldı. Dört engelil sporcu, buradaki 4x100 bayrak yarışı, uzun atlama ve gülle atma branşlarında yapılan müzabakalardan madalyayla döndü. Bölge şampiyonasından 8 birincilik, 2 ikincilik, 1 de üçüncülük elde eden engelli sporcuları Uşak Valisi Seddar Yavuz, makamında kabul etti.

Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ve 4 engelli sporcuya teşekkür eden Vali Yavuz, dez avantajlı grupların daha çok yanında olacaklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Türkiye'de son yıllarda özellikle dezavantajlı gruplara yönelik çok önemli düzenlemelerin hayata geçirildi. Engelli sporcularımızın kazandıkları başarıların da bunun en güzel örneği. Aslında ben onları engelli olarak değil engelleri kaldıran olarak nitelendiriyorum. Ülkeler sadece ekonomilerinin büyüklüğü, ticaret hacimleri, teknolojiyi kullanma oranları ile gelişmiş olmaz. Ülkelerin gelişmişliği, her alanda kendisini göstermeli. Gelişmişliğin en önemli göstergelerinden birisi de devletlerin toplumda dezavantajlı gruplara sağladığı imkanlarla ölçülür. Bu bağlamda, ülkemizde dezavantajlı grupların toplumsal yaşama kazandırılması için son yıllarda çok önemli adımlar atıldı. Ben ilimizde ki tüm dezavantajlı grupların yanlarında olduğumuzu ve sorunlarını çözmek için çaba sarf ettiğimizin bilinmesini istiyorum."

Haberin Devamı

Vali Yavuz, ziyaretin ardından madalya kazanan, Hülya Şahin, Sevgi Yalama, Lale Tanrıverdi ve Dilek Demiraslan'a çeşitli hediyeler verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!