Turistik ilçede ortopedi uzmanı sıkıntısı yaşanıyor

Güncelleme Tarihi:

Turistik ilçede ortopedi uzmanı sıkıntısı yaşanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 01:20

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, devlet hastanesinde ortopedi doktoru olmadığı için hizmet alamadıklarını belirten vatandaşlar isyan etti. Hastanedeki iki ortopedi uzmanı doktorun 30 Mart'taki seçimlerde belediye meclis üyesi olmak için istifa ettikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Bodrum Devlet Hastanesi idari bina önünde öğlen saatlerinde toplanan 20 kişilik bir grup, ortopedi polikliniğinden bir süredir hizmet alamadıklarını öne sürdü. Aralarında iş müracaatları için gerekli heyet raporu almak için gelenlerin de olduğu vatandaşlar konuyla ilgili, kaymakamlık ve başhekimliğe sıkıntıyı anlatan dilekçe verdiklerini söyledi. Bu arada, hastanedeki iki ortopedi doktorunun görevden ayrılması üzerine hastane yönetiminin girişimiyle Muğla'dan, görevlendirme ile ortopedi polikliniğinde bir doktorla haftanın iki günü hizmet verildiği öğrenildi. Vatandaşlar sınırlı servis hizmeti nedeniyle bir çok hastanın mağdur olduğu belirtti. Yaklaşık iki aydır ortopedi servisinde sıkıntı yaşadıklarını anlatan vatandaşlar sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi.

Haberin Devamı

Üç ay önce ayağının üzerinden otomobil geçmesi sonucu yaralandığını belirten Kıbrıs Gazisi Coşkun Çotura, "Ayak parmağımda sorun var. Tedavinin başlarında başhekimle görüşmüştüm. Sağ olsun ilgilendi. Bugün için gün verilmişti. Ama şu an doktor sıkıntısı nedeniyle mağdur oldum" dedi.

Gemi adamı belgesi almak için gerekli olan heyet raporunu hastaneden alamadığını ifade eden Handegül Sungur ise 21 gündür beklediğini ileri sürdü. Sungur, "Ortopedi servisinden hizmet almayı bekliyoruz, ama doktor yok. Aramızda gazi olan kişiler var. Kolu kırık bir çocuk vardı, gitti. Gemi adamı belgesi almak için bekleyenler, özel güvenlik için belge almak isteyenler var. Heyetten bir rapor almamız gerekiyordu, bütün servisteki işlemler tamamlandı, ama ortopedi servisinden hizmet alamıyoruz. Başhekimliğe dilekçemizle bildirdik. Bizim bu belgeleri almamız gerekiyor. Heyet raporu testleri için hastaneye 250 lira ödedik" dedi.

Hastaneden, vatandaşların Muğla'dan gelmesini bekledikleri doktorun hastalarıyla ilgili bir çalışmasından dolayı gecikme yaşandığı belirtildi. Bekleyenlere, yeni bir görevlendirme ile öğlenden sonra başka bir doktorun geleceği ve mağduriyet yaşamayacakları söylendi. Saat 14.00 sıralarında görevlendirilen doktorun geldiği ve bekleyenlere hizmet verdiği öğrenildi. Seçimlerde belediye meclis üyesi adaylığı için istifa ettikleri ifade edilen doktorların nisan ayı sonuna kadar göreve geri dönmeleri bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!