YGS’de açıklanmayan sorular protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

YGS’de açıklanmayan sorular protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 10:16

Uşak’ta biraraya gelen yaklaşık 100 kişi, ÖSYM’nin YGS sorularını açıklamamasını protesto etti. Kalabalık, Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Haberin Devamı

Belediye önünde toplanan Eğitim- Sen, Uşak Dershaneler Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve çeşitli siyasi parti üyesi yaklaşık 100 kişi, ÖSYM’nin YGS sorularını açıklamamasına tepki gösterdi. Ellerindeki afişlerle, sloganlar eşliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyen grup, bina önüne siyah çelenk bıraktı.

Grup adına açıklamayı okuyan bir lise öğrencisi şöyle konuştu:

"YGS sorularının tamamının açıklanmaması şüpheleri arttırıyor. Öğrencilerin itiraz hakkı açıkça gasp ediliyor. Yaptığı her sınav tartışma konusu olan adı kopya skandalları ile anılan ÖSYM’nin bu yıl yasal değişikliğe sığınarak YGS sonuçlarının çok az kısmını açıklaması, milyonlarca öğrenci ve velinin ciddi kaygılar yaşamasına neden oldu. Bu yıl kaç sorunun yanlış olduğu, kaç öğrencinin sınavda sıfır çektiği öğrenilemedi. Kurum soruların büyük bölümünü açıklamayarak kendisine yönelecek olası eleştirilerin önüne geçti. Çok sayıda öğrenci ve velinin isteğinin görmezden gelinmesi kabul edilemez. ÖSYM’nin geçmişte olduğu gibi soruları açıklamasını, topluma karşı daha şeffaf olmasını bekliyoruz."

Haberin Devamı

Grup yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!