Sarıyer arsasına bir ihale daha

Güncelleme Tarihi:

Sarıyer arsasına bir ihale daha
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 01:11

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, mülkiyeti Hazine’ye ait İstanbul Sarıyer’deki toplam 158 bin 497 metrekarelik arsası için ikinci kez ihale düzenliyor.

Haberin Devamı

İstinye Mahallesi’nde yer alan arsa için şubat ayında yapılan ihaleye Emlak Konut GYO ve Fırat Plastik Kauçuk Sanayi ve Ticaret katılmıştı. Her iki firmada 1 milyar 451 milyon lira olarak belirlenen başlangıç fiyatını yüksek bulunca arsa elde kalmıştı. Poligon Tepeüstü’nün hemen karşısında bulunan ve Sabancı At Çiftliğine komşu olan arazi, aynı zamanda Reşitpaşa’daki borsa binasının içinde bulunduğu arazi ile Şahintepesi olarak bilinen bölgeyi kapsıyor.

Sarıyer arsasına bir ihale daha
SARIYER ELDE KALDI

BEDELLER YARIYA İNDİRİLDİ

6 parselden oluşan arsa için ilk ihalede geçici teminat bedeli 50 milyon lira, şartname alım bedeli ise 50 bin lira olarak belirlenmişti. Son başvuruların 13 Mayıs’ta yapılacağı ikinci ihalede ise bu bedeller yarıya indirildi. Turizm imarlı arsa için teminat bedeli 25 milyon, şartname bedeli ise 25 bin lira olarak tespit edildi. İhale pazarlık usulü ile yapılacak. Alınan bilgilere göre ilk ihaleyi alamayan Emlak Konut ikinci ihaleye katılmayı planlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!