Doğa için soyundu

Güncelleme Tarihi:

Doğa için soyundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 01:07

GEÇEN yıl eylül ayında Kuzey Buz Denizi’nde eylem yaparken Rus güçlerince tutuklanan Greenpeace eylemcilerinden biri Playboy için soyundu.

Haberin Devamı

Önce “korsanlık” sonra da “holiganlık” suçlamasıyla 60 günden fazla Rusya’da tutuklu kalan Greenpeace’in Arctic Sunrise gemisinde bulunan 30 eylemciden biri olan Brezilyalı Ana Paula Maciel (31), derginin Brezilya edisyonuna cesur pozlar verdi. Brezilya’nın önde gelen fotoğrafçılarından André Sanseverino, Maciel’in çekimleri için Amazon ormanlarını tercih etti.

Poz verme teklifinin Sanseverino’dan geldiğini söyleyen Maciel, Greenpeace’in ters tepki vermesinden çekindiğini, ancak çevreci gruptan arkadaşlarının onu destekleyip cesaretlendirdiğini söyledi. Maciel, “Bana ‘Hiç çekinme yap. Kazandığın parayla güzel bir şey yaparsın’ dediler” sözleriyle aldığı desteği anlattı. Greenpeace eylemcisi, feminist gruplardan tepki almaktan çekinip çekinmediği sorusuna ise “İçi boş ahlakçılık beni endişelenmiyor. Çıplaklığı kabul gördüğü bir kültürden geliyorum” cevabını verdi. Playboy’dan ne kadar ücret aldığını açıklamayan Maciel, kazandığı para ile nesli tükenmeye yüz tutan kuşlar ve diğer hayvanlar için bir barınak açmayı düşündüğünü söyledi.

Doğa için soyundu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!