Uçaktan atıldım

Güncelleme Tarihi:

Uçaktan atıldım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 02:00

Cemaat tartışmasının ardından AK Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, THY’nin dünkü Chicago uçağından indirildi. Gülen Cemaati’nin organizasyonu Türkçe Olimpiyatları için Chicago’ya gitmek isteyen Çetin, ‘uçuş tehlikesi oluşturduğu’ gerekçesiyle indirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Çetin, VIP salonunda bekledikleri sırada da AK Parti Milletvekili Şükrü Ayalan’ın kendisine hakaret ederek saldırdığını iddia etti. Daha önce de THY’nin Pakistan uçağından koltuk anlaşmazlığı nedeniyle indirilmeye çalışılan Çetin, Twitter’dan duyurduğu olayı Hürriyet’e anlattı:

Haberin Devamı

2 POLİS İTTİRDİ

Normal biletimi aldım. Yerim arkadaydı ancak bir arkadaşım, ‘business class’ta uçabilmem için benim yerime bir başka bilet daha almıştı. Biz de yerlerimizi değiştirdik. Bunun üzerine müdahale ettiler. Gerekçe olarak da ‘uçağın emniyeti için kim nerede oturuyor haber vermek zorundayız’ dediler. Sonra ‘uçuş tehlikesi oluşturuyorsunuz’ diyerek yerimi değiştirmemi istediler. İtiraz ettim. Uçakta beklemeye başladık. ‘3 kişiyi daha indiriyoruz’ diye anons yapıldı. Bu sırada polis geldi beni arkadan ittirmeye başladı. Ben direnince 2’nci bir polis gelip ittirmeye başladı. O zaman bağırmaya başladım. ‘Ne yapıyorsunuz, zaten inecektim, şimdi inmiyorum, bu yaptığınız ahlaksızlık, size bu yetkiyi kim veriyor’ dedim ve tekrar yerime oturdum. Buna uçaktaki bütün yolcularla birlikte milletvekili arkadaşlarım Erdal Kalkan, Hasan Hami Yıldırım ve İdris Bal da şahit oldu. Hatta Sayın Kalkan, polisler beni ittirince müdahale etti, ‘Bu artık terbiyesizlik, haddini aşma’ dedi. Ben sonra uçmaktan vazgeçtim ve uçaktan indim.

Haberin Devamı

ÜZERİME SALDIRDI

VIP Salonu’nda beklerken televizyon izliyordum. Ayalan geldi, kanalı değiştirdi, itiraz edince, ‘Kes lan, yeter artık susun’ diye bağırdı. ‘Terbiyesizlik yapma’ deyince üzerime saldırdı, tırnakları elimi çizdi. ‘Bu iş burada bağırıp tırnak atmakla olmuyor. Vekilliği de ceketleri de burada bırakalım, istersen dışarı gel’ dedim ama gelmedi.

AYALAN: HASTASIN, DEDİM

AK Partili Şükrü Ayalan ise VIP’te yaşananları şöyle anlattı: “Televizyon kanalını değiştirdim. Kumandayı bırakmamı söyledi, önce ciddiye almadım, çünkü kendisiyle merhabam bile yoktur. Sonra kumandayı almak için hamle yaptı, ben de elini ittim. O sırada tırnaklarıyla elimi çizdi, kedi tırmalaması gibi. Ceketini çıkarıp ‘Erkeksen dışarı çıkalım’ deyince, ‘Sen hastasın defol git, ben hastalarla muhatap olmuyorum, ama tedavinle ilgilenebilirim’ dedim. Sonra ‘Hakaret ediyor’ diye bağırmaya başladı. Haktan hukuktan bahsedince, ‘Siz hepsini içeri attınız’ dedim. Sonra yanındakiler götürdü.”

Haberin Devamı

THY'DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin'in bugün İstanbul-Şikago seferini yapacak uçaktan polis tarafından zorla indirilmek istendiği iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Çetin'in, İstanbul-Şikago uçağıyla seyahat etmek üzere ekonomi sınıfı bilet aldığı belirtildi.

Çetin'in, şirket aleyhine yaptığı konuşmalar ve rencide edici davranışlar nedeniyle THY yönetiminin daha önce alıp kamuoyuna açıkladığı "upgrade edilmeme" kararına istinaden işlemleri yapılarak ekonomi sınıfında kendisine yer verildiği vurgulanan açıklamada, "Sayın Çetin, ekonomi biletiyle yer almasına karşın uçak içinde kurallara aykırı olarak başka bir yolcuyla yer değiştirerek business kabinde oturmuştur. Kabin ekipleri kendisini 'güvenlik kuralları gereğince kendisine ayrılan yerden başka bir yerde uçamayacağı' şeklinde uyarmış, buna rağmen başka bir yolcunun yerinde oturmakta ısrar etmiştir. Durum uçuşun kaptan pilotuna bildirilmiş, kendisine bir kez daha uyarı yapılarak, yerine oturması gerektiği, aksi takdirde 'kural dışı yolcu' tutanağı tutularak uçaktan indirileceği bildirilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

"Milletvekili Çetin, defalarca yapılan uyarılara rağmen tutumunu değiştirmemiş, şirketimizi ve yöneticilerimizi rencide edici ifadeler
kullanmıştır" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çetin, 'Sizinle görüşeceğiz, hiçbir güç beni buradan indiremez, ben milletvekiliyim, bana dokunanı yakarım, bana isminizi verin sizinle hesaplaşacağım' şeklinde ifadelerle karşılık vermiştir. Bunun üzerine gerekli işlemler yapılmış, uçağa polis çağrılmıştır. Uçuş emniyet kuralları gereği görevliler tarafından kendisi dışarıya davet edilmiştir. Ancak görevli polislere de direnerek, uzun süre uçağın kapı kapamasına engel olmuştur. Tüm bu yaşananlar polis ve uçuş ekibinin tutanaklarında yer almaktadır."

Haberin Devamı

Tarife saati 13.30 olan uçak seferinde rötar oluştuğu, uçaktaki 243 yolcunun mağdur edildiği belirtilen açıklamada, "Yaşanan olayla ilgili gerekli raporlar tutulmuştur. Daha önce de benzer olaylara sebebiyet veren İstanbul Milletvekili Çetin aleyhinde gerekli tüm hukuki işlemler yapılacaktır. Ayrıca THY, benzer durumun bir daha yaşanmaması için hukuk kuralları çerçevesinde tüm tedbirleri alacaktır" görüşlerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!