Şehrizar’da ruhsat krizi

Güncelleme Tarihi:

Şehrizar’da ruhsat krizi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 01:07

İSTANBUL Üsküdar’da yer alan Şehrizar Konakları projesindeki 39 yapının ruhsatları mahkeme kararı ile iptal edildi. Davayı açan TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent İstanbul Şubesi yetkilleri projenin yıkılması gerektiğini savundu.

Haberin Devamı

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO güvencesiyle Çalık Holding iştiraki Gap inşaat tarafından inşa edilen Şehrizar Konakları projesinde ruhsat krizi yaşanıyor. Üsküdar’da yer alan 39 villa projesi için TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent İstanbul Şubesi, İstanbul 4. İdare Mehkemesi’nde dava açmıştı. Davada, 39 adet yapı ruhsatının fonksiyon ve yapılaşma açısından ciddi sakıncalar taşıdığı, şehircilik ilkelerine ve plan esaslarına aykırı olduğu iddia edilmişti. Mahkemenin 20 Şubat 2014
tarihli kararına göre; Temmuz 2010 onay tarihli yapı ruhsatları iptal edildi.

Ellerine mahkeme kararı ile ilgili resmi bir yazı ulaşmadığını belirten Emlak Konut yetkilileri, “Bize açılan dava 2010 planları içindi. Oysa biz planlarımızı revize edip ona göre proje yaptık. Büyük işler yapılırken hatalar olabilir. Biz hatalarımızı gerektiğinde telafi ediyoruz. Söz konusu projede geçici kabul yapıldı ve iskanlar alındı. Projenin hiçbir sorunu yok” dedi.
Gayrimenkul hukuku avukatları ise, mahkemenin aldığı kararın plan değil, yapı ruhsatları ile ilgili olduğuna dikkat çekti. Bu noktada davalı tarafın temyize gidebileceğini ve nihai kararı Danıştay’ın vereceğini belirten hukukçulara göre örneği az görülen bir karar alındı. Şehrizar Konakları projesi için Danıştay’da yıkım kararı verirse projeden ev sahibi olanlar Emlak Konut GYO’da ödedikleri tutarı faizi ile almaya hak kazanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!