Dört nala fuara

Güncelleme Tarihi:

Dört nala fuara
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 01:07

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ‘At ve Binicilik Fuarı Equist İstanbul Horse Show’un açılışına katıldı. Bakan Eker, sanatçı Cemal Hünal’ın da aralarında yer aldığı Tarihin İçinden Dört Nala gösterisini izledi ve sonrasında Hünal’ı tebrik etti.

Haberin Devamı

AT ve Binicilik Fuarı (EQUIST) İstanbul Horse Show, İstanbul Fuar Merkezi’nde üçüncü kez kapılarını açtı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı açılışa, gösteriler damga vurdu. 76 firmanın fuarda yeraldığını söyleyen Eko Fuarcılık Genel Müdürü İlker Altun, “13 Nisan pazar akşamına kadar açık kalacak olan fuara 12 bin kişinin katılmasını bekliyoruz” dedi.AT ve Binicilik Fuarı (EQUIST) İstanbul Horse Show, at tutkunları için kapılarını açtı. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen fuara 12 bin kişinin katılmasını beklediklerini söyleyen Eko Fuarcılık Genel Müdürü İlker Altun, “Üç yıldır düzenlenen fuar dünya atçılık pazarında önemli bir yer edindi. EKO Fuarcılık tarafından yapılan tanıtım çalışmaları sayesinde EQUIST, tüm dünya atçılarının dikkatini Türkiye’ye çekiyor. Atçılık dünyasının en önemli markaları, EQUSIT’te yer alarak hem Türkiye hem de çevre ülkelerin gelişen pazarlarına ulaşmayı hedefliyor. Geçtiğimiz iki fuarda, çok sayıda ünlü markanın temsilcilik bağlantıları kurduğu görüldü. Bu yıl da önemli iş fırsatları oluşacak” dedi.

100’E YAKIN ÇİFTLİK BULUNUYOR

Türkiye’de atçılık ürünlerine yönelik ilginin hızla arttığına dikkat çeken İlker Altun, “Türkiye’de çoğu İstanbul olmak üzere 100’e yakın binicilik çiftliği bulunuyor. Bu çiftliklerde kayıtlı 2 bin civarında at var. Bu atların aylık ortalama bakım masrafları 1500 lirayı buluyor. Bakım masrafı en yüksek olan atlar ise yarışlarda izlediklerimiz oluyor. Aylık masrafları 4 bin lirayı bulan bu atlar için çeşitli ürünlere ihtiyaç duyuluyor. Bu pazar da ise üretici ve alıcıları buluşturmayı amaçladık. Türkiye ve yurtdışından fuara 12 bin kişinin katılması bekleniyor” dedi.

Haberin Devamı

9 farklı ülkeden katılımcı var

DÜNYA atçılığında söz sahibi olan ülkelerden de yoğun bir katılım olduğunu anlatan Eko Fuarcılık Genel Müdürü İlker Altun, “Almanya, İngiltere ve Dubai gibi 9 farklı ülkeden de katılımcılar bulunuyor. Fuar sayesinde Türkiye’de atçılık sektörünü tanıtma fırsatı da buluyoruz. Fuarda sergilenen ürünlerin başında ise at binicilerine ilişkin kıyafet, at bakımı ürünleri ve at çiftliklerinin ihtiyaç duyduğu ekipmanlar yer alıyor” dedi.

Haberin Devamı

100
Türkiye’deki amatör çiftliklerin sayısı

4 bin lira
Yarış atlarının aylık bakım masrafı

1500 TL
Çiftliklerde bakılan atların ortalama aylık masrafı

20 bin
Türkiye’de kayıtlı atların sayısı

5 bin
Türkiye’deki yarış atı sayısı

2 bin
Çiftliklerde bakılan at sayısı

Soylu atlar için mekanizma kurduk

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bakanlık olarak atçılık alanında yetiştiricilik boyutunu ön plana çıkararak, soylu ve güzel atlar yetiştirip dünya pazarına sunabilmek için düzenlemeler yaptıklarını belirterek, "Destekler, teşvikler ve buna ait mekanizmalar kurduk" dedi. Eker, "Gerek mevzuat, düzenlemeler, gerek uygulamalar, gerek ata, atçılığa sahip çıkmamız bizi bir yerden bir yere getirdi. Ama hala katedilecek çok mesafe var. Biz bakanlık olarak bir yandan özel sektörün atçılık faaliyetinin geliştirilmesi, altyapının iyileştirilmesi, özel sektör atçılığının geliştirilmesi ama sadece ve sadece tek boyutlu bir yarışçılıkla değil, yetiştiricilik boyutunu ön plana çıkarmak soylu ve güzel atlar yetiştirerek bunu dünya pazarına sunabilmek için düzenlemeler yapıyoruz” diye konuştu. Bakan Eker, bundan sonraki süreçte bir yandan bunu daha iyi bir noktaya taşımak, öte yandan attan ayrı kalmış ve onu neredeyse unutacak noktaya gelmiş, modern kent insanının atla tekrar bağlarının güçlendirilmesi, onu tekrar atla buluşturacak imkanlar, yatırımlar, kurumlar oluşturması için tasavvura sahip olduklarını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!