Hayat film gibi, başrolünde biz varız

Güncelleme Tarihi:

Hayat film gibi, başrolünde biz varız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 01:23

Ağır ve travmatik bir ayrılık yaşadınız, fobileriniz size hayatı zindan ediyor ya da işyerindeki stresten patlama noktasına geldiniz. İpek Cihan Bilgin, ‘arınma tekniği’ sayesinde birkaç seansta yaşadığınız kötü enerjiyi kolayca silebileceğini söylüyor.

Haberin Devamı

Bir insan neden ‘kişisel gelişim’ konularına merak duyar, hatta bu konuda ders vermeye kadar işi götürür?
- Şirketim ‘Duygusal Arınma’yı kuralı 11 yıl oldu. Başlangıç noktam insanlara yardım etmekti. Kişisel gelişim çalışmalarının kendimde nasıl yararlı olduğunu gördüm. İlk başlarda turizm acentam vardı, yurtdışı fuarlarla iş yapıyordum ama insanlara yardıma yatkınlığımı fark edince, bu işe yöneldim. Zaten çocukluğumdan itibaren evrensel enerjiyi kullanmayı biliyordum ama Reiki eğitimi alınca taşlar daha bir yerine oturdu. Sonra ‘emotional freedom techniques’ denen ‘EFT’ karşıma çıktı, Türkiye’de daha kimse duymamıştı. Gary Craig’i buldum, ondan eğitim aldım ve bana o kadar mucizevi geldi ki, insanlarla paylaşmak istedim. Teknik; kişide var olan üzüntü, acı, stres ve öfkeye uygulanabiliyor, bir dakikada yok oluyor duygu. Bunun insanların hayatına katacağı değeri fark edip, öyle eğitim vermeye başladım. Yolculukta her sektörden, her kesimden binlerce öğrencim oldu.
‘Evrenin enerjisini doğru kullanma’ derken?
-Her şey, enerji evrende; sen de ben de masa da koltuk da hepimiz atomlardan oluşuyoruz. Dolayısıyla enerjiyi doğru yönlendirmeyi bilirsek, o zaman hayatımızı çok daha iyi yönetebiliriz. Bir toplantıya giriyoruz mesela, toplantının kendisi bile enerji. Onu iyi yönetebilirsek, daha iyi sonuçlar alırız. Işık dediğimiz evrensel enerjiyi yönlendirmeyi, onu tamir etmeyi öğrenirsek, yaşamı en güzel şekilde yaşayabiliriz. En basitinden olaylara önceden enerji gönderebilirsek, olayın şekli değişir. Yaşamımızı kendimiz yaratıyoruz, ona göre yönlendirmek bizim elimizde.

Anılardan kurtulmak

Haberin Devamı

Kariyer olarak mı, romantik ilişkiler mi, ne bu elimizde olan?
- Hepsi. Yalnız ‘Özgür İrade Yasası’ var, “Falanca beni sevsin” diye işlemiyor metot. Ama çekim gücü yasasına göre hayatımızda aşk istiyorsak, öncelikle kendimiz saf hisler içinde olmalıyız ki gelsin, onun için önceki travmalardan, kalp kırgınlıklarından kurtulmamız gerekir. Işığı, o enerjiyi yönlendirirseniz, olayları önceden hazırlama gücü sizde olur.
O zaman hayatımızda travma yaratan insanları da biz mi çekiyoruz?
- Bizde korku, kızgınlık varsa o hisleri yeniden yaşamak adına onları çekiyoruz. Hayat bir film gibi, başrolünde biz varız, onlar da figüran aslında. Onun için kendini fark etmek, kırgınlıkları tamir edip temizleyip, huzura kavuşturmaya çalışmaya niyet etmek lazım.
Peki bu kadar kısıtlı zamanda, üzerimizde taşıdığımız bu kötümserliği silme işlemi nasıl olabiliyor?
- Teknikleri var, çok da kolay. Kişisel eğitimler var, grup seminerleri var, çok da kitaplar var bu konuda. Benim de bu konuda ‘Oysa Işık Hep Vardır’ adlı bir kitabım var teknikleri öğreten. İmkânı olmayan ya da uzakta oturan insanlar için hazırladım. Basit tekniklerle kırgınlık, fobi ve öfke kayıtlarını hayatlarından silmeleri için.

Haberin Devamı

Bilinçaltındaki negatif enerjileri siliyoruz

Nefret ya da kızgınlık da bahsettiğimiz ‘sevgi’ kadar kuvvetli değil mi? Nasıl söküp atabiliriz bu kadar kolay?
- İlişkiler anlamında karşısındaki nefret, öfke, kırgınlık duyduğunuzun farkında değil ki. Bu acıyla siz yaşıyorsunuz, bu enerjiyi diğer ilişkilerinize de taşıyıp aynı sarmalı tekrar tekrar deneyimliyorsunuz. Kimin hayatı bozuldu? Sizin... Buna gerek yok.
Önceki röportajlarınızda ‘geçmiş hayatlardan’ bahsetmişsiniz. Peki bu önceki yaşadıklarımız içimizde kümülatif bir sıkıntı yaratıyor mu?
- Yeryüzünün dönemleri ve evreleri var. Geçmiş yaşamların o olumsuz enerjisini insanlık artık hissetmiyor, o evre 2005’te nötrlendi. Şimdi toplumdan, çevreden, aileden aldığımız, genetik olarak taşıdığımız kayıtlar var, onların temizlenmesi gerekiyor.
Nasıl yani?
- Tamamen iyi niyetli sözler bile kötü kayıtlar yaratabilir insanda zamanla, biz bunları siliyoruz. Mesela kedi fobisiyle gelenler var bana, küçükken ‘kedi tırmalar’ diye korkutulmuş. Önceleri bu korkuyla çay bahçesinde bile oturamazken, 5 ders sonra kediyi kucağında sevebilen öğrencilerim var. Yeter ki öğrenci temizlenmeye niyetli olsun.
Bu temizlenme süreci ne kadar sürüyor?
- Kişiye göre değişiyor. Ama bir ders bir saat olmak üzere, 1-5 seans arasında halledebiliyoruz. 5 seans dediğim ‘Arınma çalışması.’ Kişinin bilinçaltında biriktirdiklerini konuya göre harita gibi okuyup, negatif enerjileri siliyoruz. Kombine teknikler kullanıyorum, gelen kişiye de öğretiyorum, başka konularda kendisi de uygulayabiliyor.
Her gün yeni bir teknik çıkıyor. İnsanların bu kadar kişisel gelişim, enerji konularına sarmasının nedeni ne? Bu bir moda, furya mı?
- Arz talep var. Bu çalışmalara ihtiyaç var. Mesela ben iş hayatına göre de eğitimler veriyorum. Şirketlerin büyümek adına çalışanlarına çok ihtiyacı var: Çalışanın mutlu olması, yaratıcı olması, çözüm üretmesi demek. Onların şevkinin, motivasyonunun artması önemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!