Bulaşıcı pozitif enerjıye sahipti

Güncelleme Tarihi:

Bulaşıcı pozitif enerjıye sahipti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 01:07

DUAYEN sanayici Sakıp Sabancı’nın ölümünün 10’uncu yılında konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “En önemli özelliği, bulaşıcı pozitif enerjisiydi” dedi.

Haberin Devamı

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Sakıp Sabancı, vefatının onuncu yıldönümünde düzenlenen bir törenle anıldı. Sabancı Center’daki törene Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı, kızı Sevil Sabancı, torunu Melisa Tapan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Başkan Vekili Erol Sabancı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Doğan, dostları, iş ve sanat dünyasından bir çok isim ve Sabancı Topluluğu’nun çalışanları katıldı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, konuşmasında, “Sakıp Bey’siz, ama her an onun hatıraları ve onu anarak geçen 10 yıl hem uzundu onsuz olduğu için, hem de kısaydı. Çünkü onu çok andık. Onun en önemli özelliklerinden biri hepinizin bildiği gibi o inanılmaz bulaşıcı, pozitif enerjisiydi. En umutsuz zamanlarda bile, bulduğu, akıllı ve umut veren enerjisi” dedi.
Merhum Sakıp Sabancı’nın asla umutsuzluğa kapılmadığını anlatan Güler Sabancı, şunları söyledi: “Bardağın dolu tarafına bakıp boş tarafını doldurmak için teşvik etme, motive etme temelinde bir liderliği vardı. Şimdilerde ‘coaching’ dedikleri yönetim stili, karşınızdakinin potansiyelini ortaya çıkartmaya, onu başarılı kılmaya yönelik yaklaşım, O’nun doğal olarak yaptığı bir şeydi. Sakıp Bey her konuda diyaloğa açık, uzlaşmacı bir kişiliğe sahipti. Ayrıştıran değil, birleştirendi. Ortak noktaları bulmakta çok ustaydı.

Bulaşıcı pozitif enerjıye sahipti


YENİLİKLERE AÇIKTI

Her yeniliği merak eder, sorar ve takip ederdi ve bunu tek başına da yapmazdı, genellikle birlikte öğrenmekten çok zevk alırdı. Yine bir gün bizleri topladı ve ‘İnternet’ nedir? Ne gibi gelişmeleri bize getirebilir? Bu konuda bir sunum hazırlatmış ve hep beraber dinleyelim istemişti. Toplantı sonunda birçoğumuza fazla gerçekçi gelmeyen tüm söylenenlere rağmen içimizde en çok bu konuya inanan O olmuştu. 2002’de kendi web sitesini kurdu.”
Güler Sabancı, Sakıp Sabancı’nın hayattayken, Sabancı Vakfı’nda bir fon kurduğunu, bu fona ve üniversitede kurduğu fona hisse senetleri bağışladığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Dedem basit şeylerle mutlu olmayı öğretti

Haberin Devamı

TÖRENDE Merhum Sakıp Sabancı’nın torunu Melisa Tapan da söz alarak dedesini anlattı. Tapan “Dedemleyken zaman dururdu. Dedem bana hayatta basit ve ufak şeylerle mutlu olmayı öğretti. Ayrıca imkânsızlığın var olmadığını, hatalarımdan korkmamayı da dedemden öğrendim” dedi.

Sosyal medyada mutlaka olurdu

GÜLER Sabancı, “Sakıp Sabancı’nın iletişim gücüne dikkat çekerek, “Paylaşmak, samimiyet, şeffaflık; tüm bunlar onun çok sevdiği özelliklerdi. 14 kitap yazmış. Bugün olsa; mutlaka twitter, facebook ve instagram’da olurdu” dedi.

Bulaşıcı pozitif enerjıye sahipti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!