Kaptan tam kusurlu

Güncelleme Tarihi:

Kaptan tam kusurlu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 02:00

Minik Ece Su ile anneannesinin sulara gömülüp ölümüyle sonuçlanan Sirkeci’deki araba vapuru kazasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Tam kusurlu görülen kaptanın 15 yıl hapsi istendi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı, Sirkeci’de araba vapurundan düşen otomobilde hayatını kaybeden Ece Su Yılmaz (5) ile anneannesi Şaziye Güleren’in (61) ölümüne ilişkin soruşturmayı tamamladı. Bilirkişi tarafından hazırlanan 1 Nisan tarihli raporda, tecrübeli kaptan olan Süvari Erkan Atalay İm’in NETA (kalkış düdüğü) almadan ve araçların takip edildiği ekranı kontrol etmeden gemiye yol vermiş olması sebebiyle kazanın meydana geldiği ve İm’in tam kusurlu olduğu belirtildi.
Raporda, usta gemici Özay Yaşar ile çimacı Levent Dönmez’in kazada kusurlarının bulunmadığı yazıldı. Cumhuriyet Savcısı İbrahim Çiçek ise, Yaşar ile Dönmez’in olay nedeniyle müşterek sorumlu oldukları ve bu nedenle kusurlarının bulunduğunu öne sürdü.

SÜRÜCÜ ANNE KUSURSUZ

Savcı ve bilirkişi raporu Ece Su Yılmaz’ın otomobili kullanan annesini ise kusursuz buldu. Savcı Çiçek, Sadabat vapurunun süvarisi Erkan Atalay İm, usta gemicisi Özay Yaşar ve çimacısı Levent Dönmez’in 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. İm’in yakalanması kararı da istendi. İddianamenin kabul ya da reddine ilişkin karar 15 gün içerisinde verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!