Bulgaristan sınırında yürek yakan olay

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan sınırında yürek yakan olay
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 06:45

Edirne’nin Bulgaristan sınırındaki Budakdoğanca Köyü’nde çalılıklar arasında kaçaklara ait olduğu sanılan 2’si erkek, 1’i kadın ve 1’i çocuğa ait toplam 4 ceset bulundu. Cesetleri bulanlardan Budakboğanca Köyü Muhtarı Ayhan Kayıcı, kadınla çocuğun birbirine sarılmış durumda ölü bulunmalarına çok üzüldüğünü söyledi. 4 kişinin de donarak öldüğü tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Bulgaristan’a sınır olan ve Edirne'ye 23 km mesafede bulunan Budakdoğanca Kırçeşme mevkiinde önceki gün ceset olduğunu görenler jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan araştırmada sınırı yasa dışı yollardan geçmek isteyen kaçaklara ait olduğu tahmin edilen ve tanınmayacak durumda çürümüş halde bulunan cesetlerden birinin kadın ve çocuğa, ikisinin de erkeğe ait olduğu saptandı. En az 2 aylık olduğu belirlenen cesetler savcılık incelemesinin ardından otopsi için Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

KÖY MUHTARI: ÇOCUĞUNA SARILMIŞ

Cesetleri çalılıklar arasında bularak jandarma ekiplerine haber verdiğini ifade eden Budakdoğanca Köyü Muhtarı Ayhan Kayıcı, köyün Bulgaristan’a 500 metre uzaklığında olduğunu belirterek "Köyden bir tarla sahibi beni aradı ve ceset bulduklarını söyledi. Gidip çalılıklara baktığımda insan cesetleri olduğunu gördüm. Bir anne ile çocuk birbirlerine sarılmış olarak ölmüşler. Daha sonra ben jandarma ekiplerine haber verdim. Yaptığımız araştırma da 2 ceset daha bulduk. Toplamda 4 ceset vardı. Donarak ölmüşler diye tahmin ediyoruz. Bulgaristan’a 500 metre mesafemiz var. Yasa dışı yollardan çok kaçak geçiyor. Jandarma ekipleri de bu cesetlerin kaçaklara ait olduğunu düşünüyor. Görünce çok üzüldüm, insan sonuçta hangi milletten olursa olsun. Soğuktan oraya sığındıklarını düşünüyoruz, çünkü ayakkabıları bile yoktu. Üstlerindeki kıyafetlerde kötüydü" diye konuştu.

Kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için otopsi yapılan cesetlerin kimliklerini tespit etmek için jandarma ekiplerinin soruşturması sürüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!