Bizi buradan kovaladı Hakim Amca

Güncelleme Tarihi:

Bizi buradan kovaladı Hakim Amca
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 17:50

KÜÇÜKÇEKMECE’de otomobiline kartopu attığı taksici tarafından kovalanınca E5 Karayolu’na kaçan ve başka bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ’ın davasında olay yerinde keşif yapıldı. Olay günü Yusuf’un yanında bulunan 3 arkadaşı ve kazayı gören bir görgü tanığı o anları mahkeme heyetini anlattı.

Haberin Devamı

Yusuf Salih Özdağ’ı kovalayarak ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle taksici Özhan Güven tutuklanmış, açılan davada taksici hakkında, “Taksirle ölüme sebebiyet vermek ve ölümüne neden olan kişinin üzerine giderek suça neden olmak” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istenmişti. Yusuf Salih Özdağ’a çarparak ölümüne neden olan Özcan Acar’a ise taksirle ölüme sebep olmak suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da Yusuf’un davasına müdahil olmuş ve kovalayarak ölümüne neden olan taksicinin kasten öldürmek suçundan yargılanmasını talep etmişti.

Mahkemenin iki üye hakimi ve duruşma savcısı dün olayın yaşandığı yerde keşif yaptı. Üye hakim Cemal Kök, olay anında Yusuf’un yanında bulunan üç arkadaşını yanına alıp sokak sokak gezerek olayı anlattırdı. O esnada Yusuf’un mahalleden arkadaşları ellerinde maytaplarla “Yusuf ölmedi yüreğimizde yaşıyor” sloganları attı.

Haberin Devamı

HAKİM YOLU KESTİRDİ
Hakim Kök, yanyol ve E5 karayolunu kısa bir süreliğine trafiğe kapatarak olayın görgü tanıklarına olayın nasıl meydana geldiğini bilirkişi eşliğinde anlattırdı. Hakim Cemal Kök, görgü tanıklarına, Yusuf Salih Özdağ’ın kaçtığı güzergahın belirlenebilmesi için sorular yöneltti. Bilirkişi de bu esnada ifadeleri ses kaydına alarak fotoğrafladı. Keşifin tamamlanmasının ardından görgü tanıkları adliye aracının içerisine alınarak tek tek ifadeleri alındı. Bu sırada olay yerinde olan anne ve baba sessizce mahkeme heyetini izledi.

OĞLUM ÖLÜME KAÇMIŞ
Baba Ertekin Özdağ şunları söyledi:

“Taksici arabasını bağırta bağırta çocukların üzerine sürmüş. Bizimki kaçamamış tabi. Ben oğlumun direkt E5’e kaçtığını zannediyordum ancak taksici ters yöne girerek kovalamış. Yeni eldiven almıştım onlara. O eldivenlerin tadını çıkaracaktı. Ama o sırada ölüme kaçmış meğerse benim oğlum. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz ki bir daha kimse çocuklara böyle şeyler yapmasın”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!