'Merhaba Ankara, Hoşça kal Ankara'

Güncelleme Tarihi:

Merhaba Ankara, Hoşça kal Ankara
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 01:11

Sanat çalışmalarını Antalya'da sürdüren gazeteci-yazar ve ressam Filiz-Fikret Otyam, 'Merhaba Ankara, Hoşça Kal Ankara' isimli resim sergisini Peker Sanat Galerisi'nde Ankaralı sanatseverlerle buluşturmanın mutluluklarını yaşıyor.

Haberin Devamı

Yaşamının uzun bir kısmını Ankara'da gazetecilik yaparak geçiren 88 yaşındaki ressam Fikret Otyam'ın 60 adet yağlı boya eseri, eşi Filiz Otyam'a ait ise 5 adet özgün dokuma keçe çalışmaları, Ankaralı sanatseverlerle son kez buluşturduklarını belirttiler. Otyam Çifti, 'Merhaba Ankara, Hoçka Kal Ankara' isimli sergimizle Ankaralılara son kez sanatsal çalışmalarımızı sergiliyoruz. Yaşımız oldukça ileri olduğu için sergi açacak gücümüz kalmadı. Ama elimiz fırça tuttuğu sürece sanatsal çalışmalarımız sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Sanatsal çalışmalarını, genelde Anadolu insanının renkli yaşamından kesitler vererek ve Anadolu'nun değişik bölgelerinin manzara resimleri yaparak tualine aktaran Otyam çiftinin yurt içinde ve dışında çok sayıda kolleksiyonerlerde eserleri bulunuyor. Rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalye ile hayatını idame ettiren Fikret-Filiz Otyam çiftinin sergisi 8 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!