Çatlaklara buz terapisi

Dermatoloji uzmanı Dr. Banu Öztürk Başsoy, kadınlarda gebelik döneminin son 3 ayında kilo artışıyla beraber meydana gelen ve görsel açıdan kadınları rahatsız çatlakların kurtuluş yolu olan buz terapisini (New Midas) anlattı.

Haberin Devamı

Sevgili okurlar, bu hafta konumuz gebelik esnasında deride oluşan çatlaklar. Gebeliğin özellikle son 3 ayında kilo artışına, ödeme ve hormonal değişimlere bağlı en sık görülen cilt problemi çatlak, yani ‘strech marks’ emzirme dönemi boyunca da göğüslerde, karında, bel, iç kol, iç bacak, kalçalar, diz arkasında oluşur. Özellikle görsel açıdan kadınları rahatsız eden bu önemli konuyu ve gebelik çatlaklarında buz terapisini (New Midas) Ankara Metis Polikliniği doktorlarından dermatoloji uzmanı Dr. Banu Öztürk Başsoy ile konuştuk.

Öncelikle gebelik çatlakları nasıl oluşur? Tedavisi mümkün mü?
Çatlak, cildin dermis tabakasında bulunan elastin ve kollajen liflerin parçalanması, yıkılması ve kaybıdır. Atrofi olarak tanımlanan ve önce kızarık, zaman içinde beyaz görülen bu cilt alanlarının, vücut tarafından yüzde 100 onarımı mümkün değildir. Ancak çatlak çevresindeki normal deriden iyileşme başlatılabilir. Klasik tedaviler, mezoterapi, PRP, karboksiterapi, radyofrekans, fraksiyonel lazer, iğneli radyofrekans, dermaroller’dır.
Son olarak buz radyofrekans ve kızılötesi teknolojisini bir araya getiren New Midas, çatlakların onarımında, alt karın sarkmalarının toparlanmasında, göğüs toparlanması ve dikleşmesinde, kalça, uyluk, bacaklarda gözlenen sarkma ve selülit görünümünün giderilmesinde de oldukça iyi sonuç alınan bir yöntem olup tedaviye başlamak için emzirme döneminin bitmesi beklenmiyor. Klasik çatlak tedavilerine emzirme dönemi bitince başlanmaktaydı ve uzun sürede sonuç alınıyordu.

Haberin Devamı

CİLDİ SIKILAŞTIRIYOR

Bu yöntemin klasik radyofrekanstan farkı nedir?
Radyofrekans, ısı etkisiyle çatlak alanında parçalanmış liflerin (kollajen ve elastin lifleri) yeniden yapımını uyaran, uzun yıllardır kullanılan bir yöntemdir ancak ciltte yanıklara yol açabilir. Bir diğer etkili yöntem iğneli radyofrekans, diğer adıyla ‘Altın İğne’ olup çok ağrılı bir uygulamadır. New Midas’ın en önemli özelliği uygulama başlığının -5 dereceye kadar soğuk-buz olmasıdır. ‘Buz’ başlık sayesinde cildi sıkılaştırır, kısa sürede çatlakları onarır ve aynı zamanda deri altında yağları eritir.
Peki hasta bu yeni yöntemle de acı hissediyor mu?
Buz RF + IR teknolojisi New Midas’ın en önemli özelliği “acısız” olmasıdır. Klasik çatlak ve sarkma tedavilerinin tümü ağrılıdır ve deri bütünlüğü bozulduğu için enfeksiyon riski taşır, su teması 24 saate kadar önerilmemekte, hastanın cildini sıcaktan, güneşten, çevresel faktörlerden koruması gerekmektedir. Klasik yöntemlerde cilde uygulama sırasında ve sonrasında kullanılan kremler de süte geçebilir. New Midas, emzirme döneminde uygulanabilir ve öncesi sonrası herhangi bir krem kullanılmaz. Ayrıca deri bütünlüğü bozulmadığından hastalar sosyal hayatlarına devam edebilmektedir. Enfeksiyon riski yoktur. Çatlakların inceldiği ve küçüldüğü seans sonunda gözle görülmektedir.

Haberin Devamı

ERKEN BAŞLANMALI

New Midas ile tedaviye ne zaman başlanabilir?
Rahim içi aracı olmayanlarda emzirme döneminin bitmesini beklemeden 3. aydan itibaren tedaviye başlanabilir. Çatlak ve sarkma tedavisine ne kadar erken başlanırsa o kadar hızlı sonuç alınır. Tedavi 2 haftada 1, ortalama 5 seans sürmektedir. New Midas, emzirme söz konusu değil ise diğer tedavi yöntemleri ile kombine edilebilir.
Bu yöntem vücutta başka hangi bölgelerde kullanılıyor?
New Midas göğüs çatlaklarının tedavisinde de kullanılabilir. Özellikle emzirme sebebiyle oluşan sarkmalarda hızla toparlanma sağlar. Göğüs ve kalça dikleştirilmesi, küçültülmesinde de oldukça başarılıdır. Ayrıca yüz, boyun ve dekolte bölgesinin toparlanmasında da etkisi güçlüdür.

Haberin Devamı

SİZ SORUN, UZMANLAR YANITLASIN

Sevgili okurlar önümüzdeki hafta konumuz gebelik döneminde oluşabilecek göz hastalıkları. Gebelik durumuyla birlikte vücut fizyolojisi önemli ölçüde etkilenmektedir. Özellikle yüksek progesteron artışı ve kan basıncındaki değişiklikler göz hastalıklarını da beraberinde getirebilir. Gebelikte göz hastalıkları, dikkat edilmesi gerekenleri ve uygulanan tedavileri TOBB ETÜ Hastanesi Göz Hastalıkları Bölüm Yöneticisi ve Göz hastalıkları Uzmanı Dr. Bekir Sıtkı Aslan ile konuşacağız. Bu konuyla ilgili merak ettiklerinizi ve sormak istediklerinizi hafta boyunca bana skalyoncu@hotmail.com adresinden ulaştırabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları