Tavukkondu’ya 6 bin 650 TL ceza

Güncelleme Tarihi:

Tavukkondu’ya 6 bin 650 TL ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 01:20

Şentepe’deki bir gecekonduda sağlık koşullarını hiçe sayarak kaçak tavuk kesimi yapanlara Yenimahalle İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince 6 bin 650 TL para cezası verildi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün Şentepe Avcılar Mahallesi’nde ortaya çıkardıkları gıda skandalına ceza yağdı. Tek katlı bir gecekonduda insan sağlığını hiçe sayarak kaçak tavuk kesimi yapanlara 6 bin 650 TL para cezası kesildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, halkın sağlığını hiçe sayanlara göz açtırmayacaklarını belirterek, denetimlerini artırarak sürdüreceklerini söyledi. Başkan Yaşar, vatandaşların da şüphe duydukları ürünler ve bu tür yerler hakkında belediyeyi arayarak kendilerini bilgilendirmelerini istedi.

SAĞLIK SKANDALI

Belediye ve müdürlük ekipleri kaçak kesim yapılan gecekonduya baskın düzenleyerek odanın birinde canlı tavukların sağlıksız koşullarda bekletildiğini, diğer odada da tavuk pisliği, kan ve talaş yığınları arasında kesim yapıldığını tespit etmişti. Toptan satın alınan tavukların hijyen kurallarına uyulmadan, sağlıksız koşullarda, ruhsatsız olarak parçalara ayrıldığı ve çeşitli iş yerlerine satıldığı belirlenirken kesim yapılan gecekondu ise mühürlenerek kullanıma kapatıldı.

Haberin Devamı

AMBALAJ ZORUNLULUĞU

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı’nı internet sitesinde görüşe açtı. Görüşlerin alınmasının ardından Et ve Et Ürünleri İhtisas Komisyonu’nda değerlendirilecek taslağa, Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu’nda son hali verilecek. Taslağın bu haliyle yürürlüğe girmesi halinde, mevcut durumda perakende işletmelerde ambalajsız satılmasına izin verilen çiğ kanatlı etlerinin dökme satışına yasaklama getirilecek. Çiğ kanatlı etleri sadece hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilebilecek. Etler, perakendeci tarafından ambalaj bütünlüğü bozulmadan son tüketiciye sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!