Kadir Topbaş öğrencilerle selfie pozu verdi

Güncelleme Tarihi:

Kadir Topbaş öğrencilerle selfie pozu verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 14:41

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da görev yapan 51 ülkenin başkonsoloslarıyla Emirgan Beyaz Köşk’te kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıdan sonra Emirgan Korusu'nu gezen Topbaş, kendisine 'Kadir Abi' diye seslenen bir grup öğrencinin selfie ısrarını da kırmadı.

Haberin Devamı

Kahvaltının ardından düzenlenen basın toplantısında, başkonsoloslarla 6 ayda bir yapılan toplantıları geleneksel hale getirdiklerini hatırlatan Topbaş, içindeki lale bahçeleri nedeniyle Emirgan Korusu’nu özellikle tercih ettiklerini dile getirdi.

Kadir Topbaş öğrencilerle selfie pozu verdi


SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ


Konuşmasına yerel seçimleri değerlendirerek başlayan Topbaş, "Halkımız yerel yönetimleri belirledi. Halkımız görev yapacak yetkilileri belirledi. Bu seçimleri iki açıdan değerlendirmek lazım. Özellikle bu seçimlerde muhalefetler başta olmak üzere bir çok çevre bu seçimler esnasında özgürce fikirleri beyan ettiler. Fikirlere müdahale edilmedi. Söylemlerini rahatlıkla söyleyebildiler. Bu bir demokratik ülkenin ne kadar şeffaf ve açık olduğunun ortaya konulduğunu görüyoruz. Türkiye’nin geleceği ve istikrarının söz konusu olduğu noktaya doğru giderken ülkemizin bu dönemde küresel ekonomik krize rağmen başarı rotasını etkilemeye çalışanlara yurttaşlarımız fırsat vermeme adına, istikrardan yana olma adına seçimlerde karar verdiler ve buna göre değerlendirdiler. 12 yıldan beri Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak ekonomideki başarısının önemli bir kazanım olduğu, demokratikleşme adımlarının sekteye uğramaması, toplumsal barış ve mutabakatın sağlanması adına yurttaşlarımız burada kararlılıklarını gösterdiler. Demokrasiyi halk belirler, halk oluşturur. Çünkü en önemli karar mekanizması oylarıyla yönlendirme yaparlar. Türkiye’deki bu seçimler yurttaşlarımızın istikrarın bozulmaması adına gösterdikleri bu çaba dünya siyasi tarihine geçecek bir sonuçtur" dedi.

Haberin Devamı

Kadir Topbaş öğrencilerle selfie pozu verdi


"MENSUBU OLDUĞUM PARTİ TÜRKİYE’DE ÇOK DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE HALKIN DESTEĞİNİ ALDI"

"Seçimler bitti. Mensubu olduğum parti Türkiye’de çok daha güçlü bir şekilde halkın desteğini aldığını bütün dünyaya ifade etmiştir" diyen Topbaş konuşmasına şu şekilde devam etti:
"Bazı çevreler seçimlerin farklı sonuçlarının ortaya çıkabileceğini zannederek belki farklı değerlendirmelerinin hazırlıklarını yaparken bunun böyle olmayacağı da ortaya çıktı. Türkiye’de 77 milyon insanın huzuru, güvenliği açısından hükümetimizin önemli çalışmalarıyla bir barış süreci başlattığını biliyoruz. Adeta bu barış sürecini istemeyenlerin de manipüle ettiğini gördüğümüz bir seçim dönemi yaşadık. Ancak bu çok şükür geride kaldı. Seçim sonrası ekonomik istikrarın nasıl oluştuğunu, kurlardaki farkların giderek azalmaya başladığı, yatırımcıların Türkiye’yi tercih ettiği, vatandaşlarımızın ne kadar doğru tercih yaptığının göstergesidir."

"3. DÖNEM BAŞKANLIK İÇİN YETKİLENDİRİLMEK ONUR VERİCİ GÖREV"


Kadir Topbaş öğrencilerle selfie pozu verdi
Kadir Topbaş, İstanbul’da 3. dönem başkanlık yapmak için yetkilendirilmesinin kendisini için çok büyük bir onur verici görev olduğu söyledi. Topbaş, "Yurttaşlarımız adeta bir güven tazeleme adına bana destek verdiler. İstanbuldaki gelişim ve değişimi sizler de biliyorsunuz. 10 yıl içerisinde İstanbul’da 27 milyar dolar gibi bir yatırım yapmaya başardık. Şuanda 2014 yılı itibariyle de yatırım bütçemiz 4 milyar doların üzerinde. Geçmişte bu belediye maaş ödeyemiyordu, çok ciddi sıkıntılar vardı. Şimdi, bütçemizde paramız var. Çeşitli yatırımlar yapılıyor. Hatta devletin yapması gereken bir çok yatırımları bile metrolar başta olmak üzere yapabilecek seviyeye geldik. Bu Türkiye’nin yakaladığı istikrarın ve yönetim anlayışının sonucudur" dedi.

Şehirlerin dünyanın gelişimine önemli katkı sunduğuna dikkat çeken Topbaş, "Biz dünya kenti olmanın gururunu yaşamaktayız. Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı’nın bazı birimlerini İstanbul’a taşıma kararını İstanbul’un bölgede önemli bir merkez olma gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Bu bize başka sorumlulukları da beraberinde getirmiştir" diye konuştu.

Kahvaltıya katılanlara teşekkür eden Kadir Topbaş, 6 ay sonra başkonsoloslarla tekrar bir araya geleceklerini kaydetti.

Toplantıda konuşan Özbekistan’ın İstanbul Başkonsolosu Abrar Gulyamov da 3. kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kadir Topbaş’ı tebrik etti. Toplantı sonrasında Kadir Topbaş, başkonsoloslarla birlikte Emirgan Korusu’nu gezdi. İstanbul’un simgesi haline gelen laleler hakkında bilgi veren Topbaş, başkonsoloslarla birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!