Uşak'ta dolandırıcılık ve yolsuzluk iddiası

Güncelleme Tarihi:

Uşakta dolandırıcılık ve yolsuzluk iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 13:23

Uşak'ta, hayali firmalar üzerinden para karşılığı makbuz keserek, usulsüz olarak tarımsal teşvik kullanılmasını sağladıkları belirlenen 6 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, yapılan istihbarat çalışması sonucu 2010-2011 yıllarında, il merkezi ve ilçelerde kurdukları 8 ayrı hayali firma üzerinden tahsilat makbuzu keserek, çiftçilerin usulsüz yollardan tarımsal destekleme almasını sağladıkları iddia edilen 10 kişiye yönelik operasyon yaptı.

Kestikleri makbuzlarla bugüne kadar il genelinde bin 231 çiftçinin, usulsüz olarak 1 milyon 450 bin 817 lira tarımsal teşvik ödemesinden yararlanmasını sağladıkları belirlenen 10 kişiden 9'u, yapılan operasyonla gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan biri savcılık sorgusunu ardından serbest bırakıldı, diğer 8 zanlı ise "yolsuzluk", "nitelikli dolandırıcılık", "dolandırıcılığa aracılık etmek" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarını işledikleri iddiasıyla mahkeme sevk edildi.

Zanlılardan R.C. (32), E.D. (30), A.U. (32), E.Ö. (28), G.K. (31) ve H.K. ( 27) tutuklandı, M.U. (42) ve C.B. (45) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Operasyon kapsamında kimliği belirlenen 1 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!