'Mevlana felsefesini benimsiyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Mevlana felsefesini benimsiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 12:36

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman arabacı camiinde sabah namazı kıldı ardından büyük düşünür Mevlana'yı ziyaret etti.

Haberin Devamı

BAŞKAN Fikret Orman ve yönetim önce ünlü arabacı camiinde sabah namazı kıldı ardından Konya Valisi Muammer ile ünlü düşünür Mevlana'nın bulunduğu türbeyi gezerek dua etti. Orman'a sabah namazında camiyi dolduranlar büyük ilgi gösterirken Cami imamı "İnandığınız yolda devam edin. Doğru yoldasınız. Dualarımız sizinle" diyerek destek verdi. Başkan Orman ve yönetim daha sonra Konya Valisi Muammer Erol tarafnıdan Sultan Makamı Restaurant'da kahvaltı ziyafeti verdi.

Orman, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, yönetici Ahmet Ürkmezgil, eski yönetici Arif Çelik ile Hüseyin Avni Uluyol'un katıldığı Mevlana ziyaretinde konuşan Başkan Fikret Orman "Gel, ne olursan ol, gel sözü dünyaca bilinir. Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak camiamızdaki tüm taraftarlarımıza ve kongre üyelerimize yeni stadımız Vodafone Arena'nın bitirilmesi için birlik ve beraberlik ve sevgi içerisindeyiz" dedi.

Orman "Mevlana, batıda ancak 700 yıl sonra ulaşılacak bir hümanizm oluşturmuştur. İnsanlığın tam bir sentezi içerisinde birey, halk ya da ırk anlayışını aşmıştır. Ona göre her şey ilahi olanın farklı görünümleridir. Herhangi bir ayrım gözetilemez. Mevlana evrim anlayışına sahiptir. Ona göre “ilahi ben” den çıkan ruh evrimsel bir sürece girer. Süreç aynı “ilahi ben” e yaklaşarak devam eder. Evrendeki tüm madde bu yasaya uyar. Madde ilahi kaynağına doğru evrilmek ve ona katılmak için içsel bir dürtüye uyar. (Mevlana buna “aşk” diyor) Ona göre bu sürecin belli bir amacı vardır. Tanrıya ulaşmak. Hayatın amacı ve var oluşun temeli tanrıdır. İlahi olandan kopan ve ona dönmeye çalışan hayat evrimi vardır. Bu biyolojik bir dönüşümden ziyade, ruhsal bir evrimdir. Var oluş algısına ve tanrı bilincine sahip olmayan insan hayvana benzer. Doğru bilinç insanı ilahi yapar. Evrensel ruhun, varoluşun çeşitli aşamalarında çalışması hayatın genel bir görünümüdür." yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Mevlana felsefesini benimsiyoruz

Haberin Devamı

Mevlana felsefesini benimsiyoruz

Mevlana felsefesini benimsiyoruz

Mevlana felsefesini benimsiyoruz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!