NBA efsanesi Robert Horry İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

NBA efsanesi Robert Horry İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 10:07

NBA Global Games organizasyonu adına İstanbul'a gelen Robert Horry, Türk Basketbolu, NBA'deki Türk Yıldızlar, İstanbul ve basketbol hakkında düşüncelerini belirtti.

Haberin Devamı

NBA tarihinin en çok şampiyonluk gören yıldızlarından olan Amerikalı eski Basketbol yıldızı Robert Horry, oynadığı takımlarda attığı kritik üçlüklerle NBA severlerin gönlünde taht kurdu. 1992 yılında Houston Rockets takımı ile başlayan 16 senelik NBA kariyerinde 7 NBA şampiyonluğu sığdıran Horry, 3 farklı takımda NBA şampiyonluğu gören ender oyunculardan biri. Kariyerinde formasını giydiği Houston Rockets ve San Antonio Spurs takımlarında 2'şer kez ve Los Angeles Lakers'da 3 kez NBA şampiyonluğu yaşayan yıldız oyuncu, 2008 yılında San Antonio Spurs takımında emekli oldu.

"TÜRK KAHVESİNİ ÇOK SEVDİM"
Robert Horry, "İstanbul'a bu ikinci gelişim. Daha önce 2012 yılında da bu güzel şehre gelmiştim. İstanbul bence çok güzel, eğlenceli, romantik bir şehir. İstanbul'da değişik bir kültür tanıdım ve gördüm, bu beni çok mutlu etti. Türk kahvesini de çok sevdim" dedi.

"ÖMER ÇOK İYİ VE YETENEKLİ BİR OYUNCU"
Türk basketbolu hakkında da açıklamalarda bulunan Robert Horry, Türk Basketbol Ligi takımlarını ve burada oynayan oyuncuları çok bilmese de bir dönem San Antonio Spurs'ta takım arkadaşı olan Hidayet Türkoğlu ve NBA'de ülkemizi temsil eden diğer oyucularımızı takip edip, bildiğini söyledi.

Horry, "Türk Ligi'ni iyi tanımıyorum ama NBA'de oynayan Türk oyuncularını biliyorum. Hidayet eski takım arkadaşım, ben Houston'da yaşadığım için Ömer Aşık'ı da yakından takip edebiliyorum. Ömer çok iyi ve yetenekli bir oyuncu, Onu beğenerek izliyorum. Ömer'in geleceği çok parlak olacak. Hidayet'te çok sevdiğim arkadaşlarımdan biri. Onunla hem aynı takımda oynadık hem de rakip olarak karşılaştık. Ben LA Lakers, O Sacramento Kings'teyken çok dramatik bir final yaşamıştık. Ama her zaman oyunu ve hırsı ile beni etkilemiş bir oyuncudur. Onun büyük bir hayranıyım. Hidayet ile basketbol oynamak keyifliydi" ifadelerini kullandı.

NBA Global Games organizasyonu adına İstanbul'a gelen Robert Horry, 11 Ekim tarihinde oynanacak olan Fenerbahçe Ülker- San Antonio Spurs maçı hakkında da görüşlerini açıkladı. NBA takımlarının Avrupa takımları ile oynamasının güzel bir organizasyon olduğunu belirten efsane isim, "Avrupa basketi NBA ile yarışacak duruma geldi. Avrupa'da da çok iyi basket oynanıyor. Bu tip farklı tecrübeler oyuncular için çok heyecanlı oluyor ve zevkli maçlar çıkıyor. Fenerbahçe'ye gelirsek onların Türkiye'nin en iyilerinden olduğunu biliyorum. NBA standartlarında salonları var" dedi.

Kariyerlerinde Türkiye'de oynamış NBA oyuncuları hakkında da yorum yapan Robert Horry, "Onlarla burada yaşadıkları tecrübe hakkında konuşma fırsatım olmadı. Ama Deron Williams'ın Türkiye tercihi beni o dönem şaşırtmıştı. Onunla bu konuyu konuşamadık ama eminim ki burada kaldığı süre boyunca çok değişik bir tecrübe yaşamıştır. O çok iyi bir oyuncu ve burada da başarılı olmuştu" şeklinde konuştu.
NBA tarihinde yaşadığı 7 şampiyonluk ile en fazla şampiyonluk yaşayan oyuncularından olan Robert Horry, için Houston Rockets ile 1994 yılında yaşadığı ilk şampiyonluğun yeri farklı olduğunu söyledi. En unutamadığı ve beğendiği NBA yıldızı olarak da Charles Barkley adını veren Robert Horry Onun için "Çok iyi bir oyuncuydu. Boyu kısa olmasına rağmen gördüğüm en iyi oyunculardan biriydi. Onunla oynamak çok zevkliydi. Kalbi ile oynayan başarılı bir basketbolcuydu" açıklamalarında bulundu.

NBA efsanesi Robert Horry İstanbulda


Horry, Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes maçını izledi ve devre arasında seyircileri selamladı. (Fotoğraflar: AA)

NBA efsanesi Robert Horry İstanbulda

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!