İhaneti affedersem Allah beni affetmez

Ankara’daki seçim iyice kabak tadı verdi. Bir tarafta ‘hile yapıldı’ diyen Mansur Yavaş, diğer tarafta rakibinin mağlubiyeti kabul etmediğini ifade eden Melih Gökçek.

Haberin Devamı

Dünyanın hangi başkentinde yapılan seçim yüzünden yol kapatılmıştır, bakmak lazım.
Bir Mansur Yavaş bir Melih Gökçek derken biz bile basın toplantılarını sayamaz olduk.
Şimdi en önemlisi Ankara’nın önümüzdeki beş yıl boyunca bu yaralarla yaşamaması.
Bunun için de ilk adımı Gökçek’in atması gerektiğini nedenleriyle geçtiğimiz çarşamba günkü yazımda anlatmıştım.
Bu süreçteki en çarpıcı gelişmelerden biri de ilk kez seçim gecesi Hükümet-Cemaat gerginliğiyle ilgili konuşan Gökçek’in dozu arttırarak yorumlarına devam etmesi oldu.

KOORDİNASYONSUZLUK ZATEN VARDI

Hatta bu doğrultuda Gökçek’in belediye içindeki kadroları değiştireceği iddiaları ortaya atıldı ve Büyükşehir Belediyesi’nin ‘2 Numarası’ Genel Sekreter Kamil Kılıç’ın ‘emekliliğe’ ayrılması buna bağlandı.
Tam sebep bu mudur, bilemeyiz. Ancak uzun zamandır Gökçek ile Kılıç’ın koordineli çalışmadığını bilenler için bu ayrılığın çok da sürpriz olmadığını söyleyebiliriz.
Gökçek’in, etkilerini önümüzdeki günlerde gösterecek Büyükşehir’deki değişim rüzgarının esas sebeplerini önceki gün yakın çalışma arkadaşlarına şöyle açıkladığı konuşuluyor:

Haberin Devamı

ALEYHTE ÇALIŞANLARI TESPİT ETTİK

“Bazı bürokratlarımın kendilerini bırakın eşleri ve çocukları bile Mansur Yavaş için çalıştı. Bunları bir bir tespit ettik. Önümüzdeki günlerde değişiklikleri göreceksiniz. Bana ihanet edenleri affedersem, Allah da beni affetmez. Zor zamanımızda yanımızda olanla olmayanı ayırt ederek görevlendirme yapacağız.”
Gökçek’in ‘bürokrat kıyımına’ belediyenin en kritik birimleri olan imar ve mali işlerden başlayacağı iddialar arasında.

BU PROJE TUTAR

Başkent’teki alışveriş merkezi sayısının ‘aşırılığı’ herkesin dilinde. Belediye başkanınından yatırımcısına, İstanbullulardan İzmirlilere kadar her kesimin ortak görüşü ‘bu kadarı da fazla’ yönünde.
Her ne kadar ‘yeni ruhsat verilmeyecek’ denilse de ‘eski ruhsatlar’ ve yeni yapılacak AVM’ler önümüzdeki dönemde de Ankara’nın bu alandaki liderliğini sürdüreceğinin göstergesi.
Klasik söylemdir, genel kabuldür hatta doğrudur da:
AVM’ler küçük esnafı öldürüyor.
Tamam da bu acımasız rekabette küçük esnaf ne yapıyor?
Bugüne kadar etkili örnekler görmemiştik. Bugün Ankara Hürriyet’te Güvenlik Caddesi esnafına yönelik şimdiye kadar duyduğumuz en başarılı projeyi okuyacaksınız.
Bu projenin tutması için en büyük iş esnafa düşüyor. İyi bir organizasyonla Ankara’ya örnek bir model yaratılabilir.

Yazarın Tüm Yazıları