İki yaşında Suriye’ye kaçırıldı

Güncelleme Tarihi:

İki yaşında Suriye’ye kaçırıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 01:41

FRANSA, babası tarafından annesinin bilgisi dışında Suriye’ye götürülen 2 yaşındaki küçük kız çocuğu Assia’yı konuşuyor.

Haberin Devamı

Radikal İslamcı Hamza Madhouj, geçen yıl 24 Ocak’ta o zaman 18 aylık olan kızı Assia’yı annesi Meriem Rhaiem’in Lyon’daki evinden almış, eski eşine haber vermeden karayoluyla İtalya, Yunanistan ve Türkiye üzerinde Suriye’ye götürmüştü. Kızından o tarihten sonra haber alamayan Meriem Rhaim, eski eşi Madhouj’u “çocuk kaçırma” ile itham edip dava açmıştı. Interpol de Suriye’de El Nusra Cephesi saflarına katılan Madhouj hakkında kırmızı bülten yayınlamıştı.

Baba ‘Hicret ettik’ dedi

Radio France International’ın önceki gün telefonla ulaştığı Hamza Madhouj, kızını kaçırdığı iddialarını reddetti ve “Assia rehine değildir. Kızımı beraber götürdüm, bu tamamen farklı bir durum” dedi. Madhouj, İslam dininin “Müslüman olmayan ülkelerde yaşayan Müslümanlara ‘hicret’ etmesini buyurduğunu” iddia etti ve Assia’nın annesinin kendileri ile birlikte gelmeyi reddedince bu kararı aldığını anlattı. Assia’nın annesi Rhaiem ise önceki gün bir basın toplantısı düzenleyip kızına kavuşmak için Fransız hükümetinden yardım istedi. Meriem Rhaiem, “Sürekli endişe içindeyim. Kızımdan ayrı her saniyeye katlanmaya çalışıyorum. Her gün kendime kızımın ne yiyip içtiğini, temiz tutulup tutulmadığını, birisinin ona bakıp bakmadığını soruyorum” diye konuştu.

Güvende iddiası

Haberin Devamı

Hamza Madhouj, halen Türkiye sınırına yakın bir bölgede olduklarını ve kızını çatışmalardan uzak tuttuğunu da sözlerine ekledi. Madhouj, kızının bakımına ilişkin soruya ise “Bütün çocuklar gibi yemek yiyor ve uyuyor. Savaş bölgesinde değiliz, buraya bomba yağmıyor. Kızımı cepheye götürecek kadar deli değilim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!